Je váš postoj skutečně i váš názor?

Jste v prezentování svých názorů odvážní? A nebo to, co navenek zastáváte, tak to zastáváte jenom proto, abyste se náhodou někomu neznelíbili? Třeba někomu z té rádoby elity od takzvané "pražské kavárny?"

Nemůžu si pomoci, ale když vydím tu vědeckou, uměleckou a novinářskou frontu, jak často tvrdošíjně zastávají postoje, které jsou spíš blíže k názorům pražskokavárečníků, sluníčkářů a neomarxistů než ostatních obyčejných českých lidí, často se mi ani nechce věřit, že to jsou u všech konkrétně ty jejich názory. Vždyť je přeci všeobecně známo, že postoj pražskokavárečníků, sluníčkářů a neomarxistů je přeci trošku někde jinde, než postoje běžného českého občana. 

Jste také takoví, že prezentujete skutečně ty svoje názory? Nebo prezentujete takové postoje, jaké prezentujete jenom proto, aby vás náhodou někdo z nich nenazval populistou? Nebo, když se proti něčemu odvážíte otevřeně postavit, tak aby vás nenazval dokonce nějakým tím "...fobem"? Skutečně by se měl každý zamyslet, zda jeho postoje jsou skutečně i jeho názory. 

Já když píšu něco na blog, tak se vždy jedná o názor můj. Pokud by měl být můj postoj od někoho převzatý jenom proto, abych se mu neznelíbil, tak bych to skutečně do toho článku nepsat neuměl. Máme přeci demokracii! A určitě to vědí i ti pražskokavárníci. A tak se naučme zastávat i své vlastní postoje a ne jen postoje někoho, kdo se prohlašuje za elitu. Já jsem přeci já. A stejně tak vy jste přeci vy a nikoliv například nějaký pan Soros z Ameriky.

Související články:

V Praze se chystá demonstrace proti svobodě a demokracii

Neomarxisti, ruce pryč od pana kardinála!

Česko je nejdemokratičtější země světa

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | sobota 17.2.2018 13:00 | karma článku: 21,17 | přečteno: 479x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88