Je temelínská jaderná elektrárna umístěna náhodně?

Ve svých článcích jsem se zmiňoval o tom, že i současné významné stavby, jako jsou letiště, trasy metra nebo budovy zákonodárných sborů nejsou umístěny nijak náhodně. A co třeba jaderná elektrárna Temelín?

Představte si například, že třeba pražský magistrát, Rudolfinum (v meziválečném období sloužilo i jako budova Národního shromáždění), Strakova akademie a Kramářova vila se nalézají v ose tvořené Staroměstským, Václavským náměstím a Náměstím míru. Tento systém byl vymyšlen už za císaře Karla IV. A kopírují ho i trasy pražského metra, které nejenže v něm také vedou (trasa A), ale jsou vůči němu i symetrické (trasy B a C). (viz můj článek „Co má znamenat zvláštní geometrie v uspořádání Prahy?

A kupodivu ani pražská letiště a letiště v okolí Prahy také nejsou umístěny náhodně. Všechny zapadají do sítě rovnostranných trojúhelníku, jak jsem se zmiňoval „Zajímavé rozmístění letišť v okolí Prahy

Nyní bych se zmínil o další zvláštně umístěné důležité stavbě. Tou je temelínská jaderná elektrárna. Před časem jsem se v článku „Keltská oppida, aneb kde to v českém starověku nejvíc žilo“ zmiňoval o třech přímkách, které spojují šest keltských oppid v Čechách. Nejvýraznější z nich je, „vltavská linie“, spojující Závist (Praha), Hrazany (Sedlčansko) a Třísov (jižní Čechy).

Když jsem si tuto linii vyznačil na googlemapu, zjistil jsem, že prochází právě i atomovou elektrárnou v Temelíně. Je to jen náhoda a nebo záměr? Zde bych se rád zmínil o záhadných ley lines, kterými se zabývám už léta. Podle jedné z hypotéz se jedná o linie kopírující jakousi neviditelnou zemskou energetickou síť. Podle této hypotézy by se mělo tedy jednat o linie jakých si zemských energií. A je jen náhoda, že právě na této linii byla postavena naše dnešní nejvýznamnější továrna na energii elektrickou?

Takže jak je vidět, tak ani v moderní době se důležité stavby nestaví nijak náhodně. A možná nalezneme ještě další případy.  

Autor: Libor Čermák | úterý 14.10.2014 8:11 | karma článku: 18,10 | přečteno: 2269x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88