Je potřeba, aby při zasedání ZHMP hráli Piráty z Karibiku?

Pirátský primátor Hřib nechal upravit svolávací znělky pražských zastupitelů. Ale jak? Ve 3 případech zahraniční melodií, a to včetně hudby z Pirátů z Karibiku. Copak u nás nemáme dobré skladatele? Že si musíme vypomáhat takto?

Pokud má mít nějaký institut nějakou svou znělku nebo fanfáru, domnívám se, že by k němu měla mít nějaký hlubší vztah než jen takový, že se tam někomu líbí. Vezměme si například prezidentskou fanfáru na počest českého prezidenta. Také se na ní nepoužívá žádný zahraniční motiv typu Johanna Sebastiána Bacha, Wolfganga Amadea Mozarta nebo Ludviga van Beethovena. Používá se přeci Libuše od Bedřicha Smetany, tedy od českého hudebního skladatele.

A pokud má mít nějakou svoji fanfáru naše hlavní město, opět bych volil české motivy. Vždyť česká hudební tvorba je tak bohatá, že přeci máme být na co hrdí. Kromě výše zmíněného Bedřicha Smetany, bych například připomněl mnohé další slavné české skladatele, jako například Antonína Dvořáka, Jaroslava Ježka, Karla Hašlera, Jiřího Šlitra, Karla Svobodu, Jaroslava Uhlíře a mnohé další. Tam všude se dá vybrat krásná domácí melodie, která by se jako znělka ZHMP mohla použít.

Pirátský primátor Hřib by se měl v první řadě uvědomit, že není ani Američan (Piráti z Karibiku a Star Wars) ani Francouz (Pevnost Boyard), ale Čech. A tak by měl i při zasedáních podporovat především českou hudební tvorbu.

zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/nove-znelky-na-prazskem-zastupitelstvu-magistrat-zdenek-hrib.A190321_122612_praha-zpravy_rsr

Související články:

Vy vážně chcete volit piráty? Já teda ne!

Premiér 2021: Kdokoliv, jen NE městský liberál

Proč nefandím tzv. "žižkovské klinice" a jsem s SŽDC?

Děkuji, ale piráta Bartoše za premiéra NE!

Piráti chtějí zaměstnávat lidi podle sexuální orientace!

 

 

Autor: Libor Čermák | neděle 7.4.2019 19:27 | karma článku: 26,68 | přečteno: 523x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88