Je „odpůrce islamizace“ totéž jako „rasista“?

Multikulturisti rádi častují odpůrce islamizace jako rasisty či xenofoby. Dovolte, abych tu napsal, jak to vidím já. Já to totiž vidím úplně opačně.

Především chci říci, že rasismus, jakožto politická ideologie snažící se legalizovat společenské nerovnosti na základě biologických či rasových rozdílů, je mi odporný. Nikdo nemůže za to, jaký se biologicky narodil. Zda je bílý, černý, hnědý, rudý nebo žlutý. Jednou se hold narodil, tak takový je. A nikdo nemá právo ho proto ponižovat.

Ale, že by se do stejné kolonky měl dát i ten, kdo bojuje proti islamizaci? Co prosím? Vždyť, co je to islám. Islám je xenofobní politická ideologie zkřížená s náboženstvím. Je to především ideologie nenávisti k jiným náboženstvím, o které se říká, že je to také i jakési náboženství. A pokud někdo věří v nějaké náboženské nebo politické ideologie, tak to rozhodně není nic, co by se do budoucna nemohl ovlivnit. Každý člověk může v životě přestoupit na jinou náboženskou víru či změnit politické přesvědčení. Je to jen o vůli  a odvaze člověka.

Takže jestliže někdo bojuje proti islamizaci a dalším podobným k jinověrcům nesnášenlivým sektám, tak to přeci s rasismem nemá nic společného. Tohle není ani o rasismu ani o xenofobii. Naopak, je to boj proti xenofobii a nenávisti jiných vůči nám a dalších neislámských kulturně náboženských oblastí naším planety. Je to boj proti tomu, aby stoupenci těchto sekt nám kecali do prvků naší (i jiných) kultury kvůli údajným uražením. A také je to především boj proti nedemokratickým ideologiím, boj za zachování svobody a demokracie na úkor hrozby zvrácených totalitních praktik, které tyto pochybné ideologie hlásají. Boj proti islamizaci Evropy tedy vidím stejně jako boj proti komunistickým, fašistickým a dalším podobným fanatizmům. Tedy boj proti zlu a nenávisti.

Takže já říkám: Rasismus a xenofobie ten NE. Ale boj proti zvráceným ideologiím ten ANO.

 

Související články:

A muslimové si jako zvykat nemusí?

Je třeba bojovat proti muslimské urážlivosti

Urážliví náboženští magoři nemají do našich vánoc co mluvit

Hodí se muslimové do multikulti světa?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | sobota 18.7.2015 8:46 | karma článku: 47,32 | přečteno: 10696x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88