Je Čaputová nadějí i pro běžné lidi? Pro mne není!

Blíží se volby slovenského prezidenta. Sorosovská a multikulturalistická loby si vybrala svého favorita. Tím má být dosud neznámá blondýna Zuzana Čaputová. Až o ní slýchám, že to prý má být nadějí i pro nás. A to jako skutečně?

Víte, co je to Čaputa? Jakožto bloger, která se téměř každý rok během adventní doby snažím své čtenáře seznámit s různými adventními a vánočními tradicemi, vím, že "Čaputa" je starý moravský vánoční zvyk. I na wikipedii se o něm můžete dočíst: "Čaputa chodil na Moravě po dědinách již na štědrý večer a pokračuje ve svých rozpustilostech na nový rok. Je to člověk malého vzrůstu oděný do napolo do mužských a napolo do ženských šatů, vycpaných slámou a senem, s řešetem na hlavě a býkovcem v ruce. Pokud potkal výrostka, bil ho býkovcem, aby prý lépe rostl a nebyl líný." (zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1no%C4%8Dn%C3%AD_zvyky_a_pov%C4%9Bry)

Tolik wikipedia. Byla to jistě strašidelná postava. Nemůžu si pomoci, ale připadá mi, že měla u dětí vyvolávat spíš strach, podobně jako čert. A nyní si ten úryvek přečtěte znova, A to konkrétně že je "oděný do napolo do mužských a napolo do ženských šatů". Myslím, že i z této stejnojmenné tradice si paní Čaputová vzala kus do svého programu, neboť podporuje LGBT komunitu, a to dokonce včetně toho, aby tito lidé mohly adoptovat cizí děti z dětských domovů. (viz https://www.info.cz/caputova-zuzana-prezident-volby-kandidat-slovensko).

Za tento postoj ji už kritizoval například trnavský arcibiskup Ján Orosch (viz https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/499504-trnavsky-arcibiskup-kritizoval-kneze-za-podporu-caputove.html). A tak by si slovenští voliči měli vzít jeho varování k srdci. A to zvláště, když někdo, jako pan arcibiskup poukáže na to, že je někdo utraliberální politik. Mne osobně tedy nevadí, když chtějí dva lidi stejného pohlaví žít spolu. Sami pro sebe ať si žijí jak chtějí. Ale vadí mi, když do toho jejich vztahu chtějí zatahovat ještě nějaké třetí osoby, a to zvláště děti. A ještě k tomu cizí. Proti něčemu takovému je naopak nutné bojovat, aby nehrozilo, že k tomu někdy dojde.

Ale pojďme dál. Jak jsem se dozvěděl, paní Čaputová se zasazovala dokonce i o to, aby slovenský parlament přijal Marakéšskou deklaraci neboli migrační pakt. (https://zpravy.tiscali.cz/az-se-cesky-jezevec-ukloni-slovenske-slunickarce-324797). A když jsem se navíc dozvěděl, že tuto ženu podpořili takoví lidé jako Karel Schwarzenberg nebo Tomáš Halík (https://www.tyzden.sk/politika/54065/tomas-halik-sa-dnes-stretol-so-zuzanou-caputovou/), měla by každému naskočit žlutá barva na semaforu značící slovo "pozor". V tuto chvíli mi začíná být jasné, že se zřejmě nejedná o nic jiného než o obyčejného Drahoše v sukních.

Pokud si ji Slováci zvolí, budu jejich volbu samozřejmě respektovat. Ale to neznamená, že bych s ní měl souhlasit, a ještě z ní dělat naději pro celou střední Evropu. Já naopak ultraliberální politiky považuji za ohrožení svobody a demokracie, neboť takovíto politici mají sklony společnosti přikazovat, co si má a co si nemá o té či oné problematice myslet. Jen pozor, aby takovíto politici to ve svých zemích nedotáhli až tak daleko, jako v některých jiných evropských zemích, kde se už člověk může dostat až do soudních problémů třeba jen za to, že někde řekne tzv. politicky nekorektní názor. To zrovna není směr, který by byl vhodný pro budování svobodné a demokratické společnosti.

Ať se na mne tedy pražskokavárníci nezlobí, ale někoho, kdo chce, aby stejnopohlavní páry mohly adoptovat cizí dítě z dětského domova nebo, aby se ve Střední Evropě mohly usazovat stoupenci nadřazeneckých nábožensko-politických ideologií (viz to prosazování migračního paktu z Marakéše), ten pro mne rozhodně žádnou nadějí není.

Související články:

Premiér 2021: Kdokoliv, jen NE městský liberál

Roberte Fico, držte se!

Tři důvody proč bych ve francouzských volbách nevolil Macrona

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | středa 13.3.2019 6:32 | karma článku: 40,74 | přečteno: 1991x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88