Jak, že je to s těmi uprchlickými vzdělanci?

Tudle jsem zaslechl v televizi rozhovor s uprchlíky obhajujícím panem Schwarzenbergem a i s jinými politiky, kteří tvrdí, že prý do Evropy utíkají jen samí vzdělanci. Tak bych se nad tím rád zamyslel. 

Pokud vím, tak Arabové, pokud chtějí být skutečně vzdělaní, tak jdou studovat na nějakou západní univerzitu. Do Evropy, případně za velkou louži. A já se ptám, zda skutečně všichni ti statisíce, co sem plují na těch vratkých lodičkách, jsou lidé, kteří studovali na západních univerzitách? Obávám se, že asi těžko.

A co že tedy mohli studovat tam na tom blízkém východě? Tam přeci znají hlavně islám a Korán. Ve znalosti tohoto budou určitě dobří, protože tato znalost je tam dokonce povinná. V této souvislosti bych zde rád připomněl otřepaný výrok prvních islámských fundamentalistů, kteří prohlásili, že pokud knihy říkají to samé jako Korán, tak jsou zbytečné. A pokud říkají něco jiného, tak že jsou závadné. Takže, jestli ti uprchlíci jsou v něčem vzdělaní, tak nejspíš to bude hlavně ve znalosti Koránu.

A tak přemýšlím, k čemu bych to mohl přirovnat. Už vím. Když mi byly asi tři nebo čtyři roky, uměl jsem téměř nazpaměť také jednu knížku. A to Čapkovo Povídání o pejskovi a kočičce. Takže bych asi měl být tehdy považován za obdobného vzdělance, jako ti znalci Koránu. Sice jsem neznal takové ty příběhy, jak „prorok“ rozbíjel bůžky a modly nemuslimským věřícím nebo jak přepadával karavany směřující do tehdy ještě „nevěřící“ Mekky. Ale za to jsem například věděl, co všechno dal pejsek s kočičkou do dortu, aby ho měli stokrát dobrý. Co si o takovéto vzdělanosti myslíte páni sluníčkáři? Není to obdobné?

Související články:

Absurdita islámské nečistoty psa a vepře

Multikultipropagandu? Ne! Děkuji.

Jak šly děti přispět do humanitární pomoci pro uprchlíky

Školy prý musí bojovat s xenofobií (anekdota)

To šel muslim po ránu

Rubrika: NE islamizaci Evropy

Autor: Libor Čermák | neděle 13.9.2015 5:01 | karma článku: 39,22 | přečteno: 2184x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,58

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88