Jak vůbec může někoho napadnout zakázat cyklistiku?

No, to snad není pravda! Jaké asi bude myšlení blogera, který ve svém článku navrhne zákaz cyklistiky?  O to víc mi stávají vlasy na hlavě, protože takovíto lidé jsou k mému zděšení na vlivných postech!

Tímto blogerem, jenž něco takového dokázal vyprodukovat, je tajemník prezidenta Ladislav Jakl. Argumenty, které tam předkládá, jsou naprostá demagogie. To mu vadí, že mají cyklisti upocená trika? Vždyť je to sport! To by pak musel zakázat naprosto všechny sporty, nejen cyklistiku. Takové aktivity jsou přeci od toho, aby se lidé hýbali, aby sílili, aby byli v psychické pohodě a aby shazovali přebytečná kila. A proto je naopak dobré takovéto sporty podporovat, neboť je to i investice do zdraví národa.

A když se nad tím celkově zamyslím, tak to, jako když nějakému politikovi zrovna nevoní ta či ona volnočasová aktivita, tak se ji musí hned snažit zakazovat? Možná, že pan bloger myslel svůj příspěvek jako nadsázku, ale kdo to pochopí? Když si pročítám příspěvky takových blogerů, kteří se hlásí k obdobné ideologické skupině jako on, tak velice často z nich nenávist k rozvoji cyklistiky a podobných sportů jen čiší. A je také jen náhoda, že většinou se jedná o příslušníky téhož názorového proudu, o němž jsem nedávno psal i v článku „Jak by vypadala totalitní společnost pravicových demagogů?

A teď si představte, že by se tato skupina někdy skutečně dostala k nějaké exekutivní moci. To v žádném případě nejsou lidi, kteří by chtěli hlásat svobodu jednotlivce, na kterou se odvolávají. To říkají jen proto, aby vypadali hezky. To je skupina lidí s totalitními praktikami. Něco takového jsme zažili za komunistického režimu, kdy tehdejší politici také zakazovali obdobné věci. Například Skauta nebo Sokola a pod. To jako máme čekat, že obdobné antidemokratické praktiky nastanou někdy zas?

Ne děkuji. V tak šílené společnosti už bych žít nechtěl. To vždy raději nasednu na kolo, nebo si nazuji inlinebrusle, nebo si hodím batoh na záda a půjdu se provětrat někam na čerstvý vzduch do přírody. Ať se to takovýmto demagogům líbí nebo ne.

 

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/jakl-navrhuje-zrusit-cyklistiku-d43-/domaci.aspx?c=A121227_183142_domaci_jj

 

Související články:

Příběh jízdního kola

cyklofotoblog (fotomatiné)

Inline bruslení

Autor: Libor Čermák | pátek 28.12.2012 6:02 | karma článku: 16,20 | přečteno: 2201x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88