Jak si představuji seriózní veřejnoprávní zpravodajství?

Politická korektnost je pro mnohé jistě zajímavá ideologie. Ale nezapomeňme, že to není ideologie jediná. V každé správné demokracii přeci má být politických směrů co nejvíc. A stejně by tomu mělo být i u veřejnoprávních médií.

Musím přiznat, že to na mne nepůsobí zrovna nejlépe. Že při vědění, že i přesto, že máme svobodu a demokracii, tak z veřejnoprávních médií je hlásán většinou pouze jeden pro ně platný politický názor, a to je politická korektnost. Jednak proto, jak už jsem několikrát na svém blogu psal, že nějaká politická správnost by do demokracie (což je soutěž politických směrů) vůbec patřit neměla.

Pokud si někdo myslí, že jen stoupenci politické korektnosti mají patent na pravdu (a případně i na lásku), musím je vyvést z omylu. Ještě žádná konkrétní politická ideologie, která kdy historicky v nějaké společnosti panovala, nikdy nedokázala, že je pro tu či kterou společnost zcela ideální. A to samé přeci platí i o té politické korektnosti. Tak nevím, proč by měla média nám ji takto vehementně vnucovat.

A navíc víte, že lidé v naší české společnosti jsou kolikrát úplně jinak politicky zaměření, než jen na tu jejich politickou korektnost? Podívejte se na spektrum politických stran, které kandidují do těch či kterých voleb. Jen do těch nejbližších, eurovoleb, jich bude rovných čtyřicet. A zcela určitě mnoho těchto uskupení neuznává politickou korektnost, ale mají jiné hodnoty.

Proto se domnívám, že by podobné spektrum názorů, jako v našem spektru politickém, mělo být nějak důstojně zastoupeno i ve veřejnoprávních mediích. A pokud by tomu tak být nemělo, tak by jejich zpravodajství nemělo být považováno za seriózní.

Související články:

Také chcete zakazovat politické nekorektnosti? Jste sami proti sobě!

ČR by v rámci EU měla prosazovat konec povinné politické korektnosti

Pražskokavárníci zažívají nejhorší krizi demokracie

Jen jednoduchý člověk své postoje tvoří podle mainstreamových médií.

Proč jsem mainstreamovým médiím přestal důvěřovat už v dětství?

Autor: Libor Čermák | pondělí 15.4.2019 8:13 | karma článku: 28,41 | přečteno: 662x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88