Jak se Chiraniken zabýval skalním útvatrem "Čtyři bozi"

Vítejte opět v příštím věku lidstva."Dobrý den, diváci, opět nás navštívil spisovatel Chiraniken. Tentokrát přišel s velice originální myšlenkou na původ celosvětově známého skalního útvaru "Čtyři bozi". Co to tedy podle něj je?" 

"Takže děkuji za pozvání, paní redaktorko. A snad se nebudete zlobit, když tu opět představím svojí novou knížku."

"Ne, to se vůbec nebudeme zlobit. Vždyť Vaše tři předchozí knížky, to byly doslova světové bestsellery. Jenom připomeňme, že ve Vaší první knížce jste přišel s hypotézou, že prastaré soustavy tunelů, které jsou často na naší planetě k nalezení, mohly být ve skutečnosti dávné podzemní dráhy čili metra (viz Dokument z příštího věku lidstva). Ve vaší druhé knize jste přišel s hypotézou, že prastarý chrám, který se nalézá v horách uprostřed Evropy, mohla být ve skutečnosti pradávná elektrárna (viz Dlouhé stráně – netradiční reportáž z budoucnosti). A třetí knížka se zabývala nálezy podivných ptáků. Vy tvrdíte, že mohlo jít o modely ledatel z předchozího věku lidstva (viz Jak se Chiraniken vyjádřil k nálezům podivných sošek ptáků). Píšete tam, že byly i z velice podivného materiálu. Podle vašeho názoru to byl materál, který měla tato dávná civilizace k dispozici, ale bohužel jeho zdroj ze země všechen vytěžila, a tak na nás už nic nezbylo. A o čem je tedy vaše čtvrtá knížka?"

"V této své čtvrté knížce se zabývám skálami, a to konkrétně dvěma skalními útvary. První z nich se nalézá za oceánem, My mu říkáme "Čtyři bohové". I když naši vědci tvrdí, že tento jedinečný obří skalní útvar vznikl přirozenou cestou zvětráváním. A jen matka příroda ho dotvarovala do podoby čtyř hlav. Já mám na to poněkud jiný názor. Všichni víme, že tamější domorodci tzv. indiáni se k tomu chodí modlit jako k něčemu pradávnému posvátnému. Navíc kámen, ve kterém vznikly, je žula. A ta je velice obtížně zvětratelná tak, aby najednou shodou okolností vytvarovala kámen shodně do čtyř hlav. Proto se domnívám, že to tam někdo musel v dávných dobách uměle vytvořit. A co víc, tuto mojí hypotézu podporuje i nedávný nález. V těsné blízkosti těchto skal byla ve vrstvách několik tisíc let starých nalezena plechová deska, do které byla vyryta tato slova.

G-E-O-R-G-E-W-A-S-H-I-N-G-T-O-N

T-H-O-M-A-S-J-E-F-F-E-R-S-O-N

A-B-R-A-H-A-M-L-I-N-C-O-L-N

T-H-E-O-D-O-R-R-O-O-S-V-E-L-T

Jsou to čtyři slova, stejně jako hlavy. Proto se domnívám, že to můžou být skutečná jména těch, koho mají hlavy představovat. Jestli to jsou dávní bohové nebo snad nějací dávní panovníci, to je zatím jen věcí diskuze."

"Zajímavá to hypotéza, pane Chiranikene. Ale co ten druhý skalní útvar?"

"Tak ten se, paní redaktorko, nalézá na druhé straně oceánu. Tady se nalézá kraj, který je plný pískovcových skalních měst. V jednom z nich můžeme nalézt například obří skalní most. Ale to, o čem chci mluvit, se nalézá v jiném takovém to skalním městě, které se od toho mostu nalézá víc východně. Vědci o nich také tvrdí, že jsou dílem přírodního zvětrávání. Proti sobě se tam nalézají dvě skály, na kterách můžeme také vidět obličeje. My jim  říkáme "Král a královna". Ale kdo ví, jak jim řikali naši předci? Co když jim říklali třeba "Starosta a starostová"  nebo "Bůh a bohyně"? To dnes už nezjistíme. Ale v každém případě víme, že tyto dvě skalní skluptury jsou mnohem a mnohem starší než "Čtyři bohové". To mne vede k takovému závěru, že ani my a dokonce ani ta civilizace, která nám tu v dávných dobách předcházela a vytvořila ony obří skluptury "Čtyř bohů", jsme tu nebyli první. Že se tu ty vyspělé civilizace neustále opakují ve stylu pravěk - starověk - středověk - novověk. A tak je tomu pořád dokolečka. Až my se zničíme, tak nás tu opět nahradí nová civilizace, která jednou opět vyspjeje až do našich rozměrů."

"To je samozřejmě velice odvážná hypotéza, pane spisovateli. Přeji vám, abyste pro ni ve vašich knížkách nacházel další a další důkazy, které poukazují na to, že jak minulost, tak budoucnost pozemských civilizací je daleko fantastičtější, než si vůbec dokážeme představit".

Související články:

Dokument z příštího věku lidstva

Dlouhé stráně – netradiční reportáž z budoucnosti

Jak se Chiraniken vyjádřil k nálezům podivných sošek ptáků

Existují nějaké stopy po předešlých technických civilizacích?

Přemýšlel Albert Einstein i o archeoastronautice?

Autor: Libor Čermák | středa 21.2.2018 5:33 | karma článku: 11,50 | přečteno: 398x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88