Jak omezit šíření radikálního islámu v západním světě?

Jsem přesvědčen, že šíření radikálních náboženství v západním světě lze čelit. Chce to jen přijmout takové zákony, které jdou proti středověkým „vymoženostem“, které se v tam praktikují.

Zajímalo by mne jak je možné, že ještě dnes mnohá náboženství používají prvky, které patří spíše do středověku. Nic takového do moderní kulturní Evropy by přeci patřit nemělo. A aby to zůstalo tak nadále, tak by se podle mého názoru měl schválit takový zákon, který by zakazoval působení takových náboženství, které ve své ideologii používají válku, zabíjení či jakékoliv mučení lidí. Samozřejmě, že tento zákon by výslovně žádné náboženství neuváděl, protože by nás chránil i před nejrůznějšími nebezpečnými sektami, ve kterých se takové nebezpečné ideologie také můžou zrodit. Takové ideologie by pak nemohli nijak veřejně působit.

Když však  slyším o právu šarija (kamenování, nejrůznější trety smrti) a nebo o džihádu mečem (svaté válce) a dalších praktikách používajících se v některých radikálních odvětvích islámu, nemůžu se ubránit myšlence, že i na takovéto náboženské směry by se tento zákon měl vztahovat především.

Ne, například kamenovaní lidí, trest smrti za odpadlictví od víry, vedení ozbrojené války za šíření své víry a další podobné „chuťovky“, takové věci do vyspělého kulturního světa zkrátka nepatří.

 

Související články:

Urážliví náboženští magoři nemají do našich vánoc co mluvit

Mohli by muslimové žít za polárním kruhem?

Hodí se muslimové do multikulti světa?

Je ten Ramadán pro člověka vůbec zdravý?

Byl Prorok Mohamed kontaktérem s mimozemšťany?    

Brusel by se neměl přizpůsobovat magorům

Autor: Libor Čermák | úterý 16.12.2014 8:05 | karma článku: 32,26 | přečteno: 1565x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88