Jak někdo může takhle trápit děti?

Doslova se mnou otřásl příběh chlapce, který se dnes objevil na novinkách.cz. Aby se naučil mít rád svého otce, který ho trápil, tak ho vzali od milující mámy, zavřeli do nějakého ústavu a rvali do něj nějaké prášky.

Jestliže vás někdo bude nějakým nehorázným způsobem trápit, asi těžko to ve vás k němu probudí to mít ho rád. A aby tomu nebylo málo, kluka vzala sociálka od mámy zrovna v době, když byl nemocný. A převezla ho do nějakého podivného ústavu se zamřížovanými okny, jehož budova byla navíc silně zanedbaná. 

Člověku se až nechce věřit, že něco takového se může dít v Česku 21. století. Celý příběh je popsaný na https://www.novinky.cz/domaci/411447-odvedli-ho-od-mamy-do-ustavu-aby-se-naucil-mit-rad-otce.html. Mě by nejvíc zajímalo, kolika dětem se takovýto a podobný příběh stal. A ještě víc by mne však zajímalo, kdo takovéto nehorázné trápení dětí, kteří mají na někoho nebo něco svůj jasný názor, vymyslel. Co pak se takovéto nehorázné praktiky vůči rozvíjející dětské dušičce nemůžou zrušit či dokonce zakázat?

A co si mám myslet o někom, kdo někoho zavře někam do ústavu a rve do něj prášky jenom proto, aby na něco získal jiný názor? Kde to jsme? Vždyť to je to samé, jako kdyby se někdo rozhodl, že bude prát nějaké prášky do mne, abych například začal věřit v osamělost a ojedinělost pozemského života ve vesmíru nebo abych začal věřit v nesmysly, které se nám snaží vnutit současní neomarxističtí sluníčkáři (obě tyto věci na svém blogu tvrdě kritizuji a naopak se rád zabývám k nim opačnými vizemi). Ano, je to prostě to samé. S takovým dotyčným, který by to chtěl ve mne změnit obdobným způsobem, jako se to stává takovýmto dětem, bych neudělal nic jiného, než ho poslal oním směrem.  

Prosím vás orgány státní správy. Probuďte se a zakažte to. Co pak nevidíte? Že takovéto praktiky, které zažil tento statečný hoch a spolu s ním zřejmě i další děti, je něco, co je v nejhorším zájmu dítěte?   

Související články v rubrice "Ne juvenilní justici" (viz http://liborcermak.blog.idnes.cz/?us=8192)

Autor: Libor Čermák | sobota 13.8.2016 9:36 | karma článku: 30,21 | přečteno: 956x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88