Jak na podvodné smlouvy?

Už o tom slyšel každý. A možná se s tím už setkal i osobně. O zvláštních smlouvách na nějaký produkt, např. na půjčku. A pak se divil, protože to nejdůležitější tam bylo malým písmem.

http://office.microsoft.com/cs-cz/images

Psychologie člověku radí, že když je něco napsané malým písmem, asi to nebude tak významné, jako když je to tím písmem velkým. A když některý člověk vidí špatně na blízko, tak se může i stát, že si takovýchto titěrných vět třeba ani nemusí všimnout. Jenomže těchto faktů v posledních letech začali zneužívat nejrůznější podnikatelští podvodníčci, a tak se obětem takovýchto praktik může třeba i stát, že jim po nějaké době přijde třeba i exekuce na dům.

Každý slušný člověk proto vidí, že v takovýchto praktikách je něco nečestného. Co s tím dělat? Jedno řešení bych měl. Podle mého názoru by se měl schválit takový zákon, který bude jasně říkat, že:

„veškerý text na takovýchto smlouvách musí být napsán pouze jedinou a dostatečně velkou velikostí písma. V případě, že tento postup nebude dodržen, stává se tím smlouva neplatnou.“

Co říkáte páni poslanci a senátoři na tento můj návrh? Nechcete se nad ním zamyslet? Domnívám se, že už je načase začít dělat takové zákony, které budou v první řadě vycházet vstříc slušným a poctivým lidem a nikoliv podvodníkům.

 

Další podobné články na mém blogu:

Jak bych vyhlásil amnestii já, kdybych mohl?

Také vás tak štvou telefoničtí nabízeči?

Návrh na zavedení nové dopravní značky

Navrhuji zavedení maximální mzdy

Zakažme létající lampiony!

Autor: Libor Čermák | středa 17.7.2013 6:19 | karma článku: 19,77 | přečteno: 704x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88