Inspirovali se Taínové parabolickými anténami?

Taínové byl indiánský kmen, který před příchodem Evropanů obýval ostrovy v Karibiku. Měl zvláštní náboženství, v jehož rituálech hrál roli prvek, který mi připomíná jednu vymoženost moderní techniky.

Když Kryštof Kolumbus doplul v roce 1492 do Ameriky, doplul na ostrovy v Karibském moři. Setkal se zde s místními domorodci – Taíny. Tento indiánský kmen obýval ostrovy v Karibiku a to především, Kubu, Hispaňolu, Portoriko a Jamaiku. Bohužel díky zavlečení evropských nemocí a otrockých prací v několika následujících desetiletích vymřeli.

Přesto víme, že měli zvláštní polyteistické náboženství, při kterém uctívali duchy přírody, božstvo slunce, bohyni měsíce a zemřelé předky. Při náboženských rituálech kouřili nejrůznější drogy a hlavně tabák. Není bez zajímavosti, že právě slovo „tabák“, pochází z jazyka Taínů, kde však má význam dýmky.

Co mne však nejvíc překvapilo, bylo to, že při těchto rituálech, když kontaktovali své bohy a duchy, seděli na zvláštních do oblouku vyřezávaných stoličkách, zvané „dujo“. Teď se dobře podívejte na jejich tvar. A zamyslete se zda vám něco nepřipomíná. Mě osobně připomíná parabolu. A je jen náhoda, že z paraboly jsou odvozeny i dnešní parabolické antény, které zas ke komunikaci používáme my?

A tak se ptám, odkud primitivní indiánské kmeny v Karibiku věděli, že právě takovýto tvar může sloužit ke komunikaci? Co, když se tím inspirovali u svých dávných „bohů“ (mimozemšťanů), kteří skutečně podobnými parabolickými anténami mezi sebou komunikovali? A tak, co když jsou stoličky dujo něco takového, jako například rákosové fetiše ve tvaru letadel, které stavěli domorodci v tichomoří, když od nich odletěla letadla americké armády?   

Použité zdroje: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ta%C3%ADnov%C3%A9

Použité obrázky: wikipedie, https://verbiclara.wordpress.com/2013/01/14/la-aldea-escondida-fotos

Související články:

Záhada korunovaných hlav

Pochází kukuřice od mimozemšťanů?

Inspirovali se indiáni u týpí mimozemšťany?

Rubrika: archeoastronautika

Autor: Libor Čermák | pondělí 17.8.2015 9:52 | karma článku: 17,24 | přečteno: 739x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88