Inlajnový duch: Zákaz vstupu na bruslích

Čím dál tím více nastávala ta doba, kdy byl Rosťa ve svém bruslení jistější. Už to dávno nebyl jen začátečník, který by se bál rozjet, aby o kus dál nespadl. Teď už na nich byl každou chvíli. A to i na cestě do školy a ze školy.

Nově vložený díl mého seriálu pro děti a mládež Inlajnový duch

Snad by na nich jezdil i třeba mamince na nákup. Nebýt jedné maličkosti, kterou si vyzkoušel na vlastní kůži. Bylo to krátce po výletě do Můřích jeskyní. Šel, tedy vlastně jel s Martinem ze školy. A oba dostali chuť na čokoládu. A tak se spolu zastavili u nejbližší samoobsluhy. Otevřeli dveře prodejny a vešli dovnitř. Oba si vzali do ruky košíček. A už si to namířili na prodejní plochu. Vtom k nim přišel jeden z prodavačů a začal na ně:

 „Co pak vy jste, kluci, neviděli obrázky u vchodu? Myslím, že ty by měly být jasné i dětem z mateřské školky. A tak se divím, že zrovna vy tomu nerozumíte! Dejte si odchod a přijďte, až budete obutí do normálních bot.“

Co měli kluci dělat. Vyšli ven a skutečně po levé straně dveří bylo několik obrázků, které upozorňovaly na to, že je sem zakázaný vstup se psem, se zmrzlinou a na kolečkových bruslích.

„Nic si z toho, Martine, nedělej!“ Utěšoval ho Rosťa. „O tři ulice dál, tam je ještě jedna prodejna. A tam snad vstup na inlajnech nezakázali.“

A tak se tam vydali. Když tam ale přijeli, uviděli, jak se Rosťa pletl. Na dveřích, tam byly nalepeny zrovna ty samé obrázky jako v předešlých potravinách. Tak je ještě napadlo se podívat do obchoďáku u parku. Tam je snad už nevyhodí.

Opět se vydali ulicemi města až dorazili k obchodnímu domu. Tomu, jak tam maminka Rosťovi koupila k narozeninám jeho inlajny.

„Vidíte, moje brusličky?“ Prohlásil při vstupu do obchodu Rosťa, „odtud pocházíte!“

Vjeli tedy do vestibulu, odkud vedly dveře do několika různých prodejen. Rovně to bylo do květinářství, doprava na schodiště nahoru, kde byl i ten sport. A doleva do potravin. Jenže všude zas ty obrázky s přeškrtnutou bruslí.

„No to snad není pravda, my si snad vůbec nikde nic nekoupíme!“ rozčílil se Martin. „A přitom prodavači v hypermarketech na nich často jezdí v jednom kuse!“

A tak Rosťa prohlásil: „klid, kámo, něco mne napadlo!“  Já se tady zuju a půjdu to tam koupit bos. Koupím tam čokoládu pro nás pro oba. A ty mi mezitím pohlídáš inlajny. Co ty na to!“

„No to je nápad! Ty jsi Rosťo tak geniální“ A tak mu Martin svěřil svoje peníze a Rosťa pak vešel dovnitř. Pozdravil, vzal si vozík a vydal se směrem na plochu. Dobře věděl, že pamlsky jsou až vzadu. A tak si to tam namířil. Svými ponožkami však velice brzy vzbudil pozornost ostatních zákazníků. A následně i zaměstnanců prodejny. Nejen, že byly děravé. Ale díky potu, který Rosťa vyprodukoval při bruslení, také pěkně zapáchaly. Po chvíli se ho ujmula jedna prodavačka, zřejmě vedoucí prodejny. A v tu chvíli začalo kázáni: „Jak že si to představuješ sem chodit bez bot? A navíc v roztrhaných zapáchajících ponožkách? Co by na to řekla hygiena, kdyby to viděla?  A co by na to řekli tví rodiče, kdybys tady šlápl na nějaký střep?“

A tak nakonec stejně jako před tím dostal povel k opuštění prodejny. Rosťa si už ani nechtěl domyslet, co by mu ta prodavačka řekla, kdyby tam vjel na bruslích, jako v obchodě předtím. Vrátil se za Martinem a obul se zpět do svých bruslí.

A jak to bylo dál se dozvíte příště.

Další díly seriálu Inlajnový duch:

32. díl: Ať žije malý bráška, 31. díl: Loučení s Davidem, 30. díl: Rosťův vytrvalostní inlajnový závod, 29. díl: Freestalový slalomový závod na inlajnech, 28. díl: Inljanové závody ve sprintu, 27. díl: Zahájení inlajnových závodů, 26. díl: (Ne)Šťastné číslo, 25. díl: Úžasný zážitek na Blade Night, 24. díl: Hromadná jízda na bruslích, 23. díl: Jak zachránit bruslení v parku?), 22. díl: Nechceme v parku inline bruslaře!, 21. díl: Dobrodružství v jeskyni, 20. díl: Konečně před tajemnou jeskyní, 19. díl: Kopec na cyklostezce, 18. díl: Ztracená baterka na výpravě, 17. díl: Oddílový zázrak, 16. díl: Boj o altán, 15. díl: Jaká budou pravidla?, 14. díl: Obsazený altán, 13. díl: Rosťovo ocenění, 12. díl: Záhadný poplach, 11. díl:  Poničené stromy v parku, 10. díl: Objev tajuplného sklepení, 9. díl: Překvapení při jarním úklidu parku, 8. díl: Dopis zlatým písmem ,7. díl: Hodně tvrdý trénink, 6. díl: První trénink s duchem, 5. díl: Setkání s duchem Davidem, 4. díl: A zase ti Železňáci!, 3. díl První krůčky na bruslích, 2. díl: Dárek k narozkám je tu!, 1. díl:  Rozmíška v parku, Inlajnový duch (úvodní písnička)

A také rubrika Inline bruslení. A další seriály pro děti a mládež na mém blogu: „Inlajnový duch“ ,“Hrdinové Čeksasu“, „Vánoční doba“, Páťa a kolo Zláťa (seriál), Výročí havárie UFO (seriál)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | sobota 18.8.2018 6:13 | karma článku: 8,61 | přečteno: 386x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88