„Iniciativa Hlavák“ už za 2. světové války

Dějiny se zase opakují. Možná jste se jich na pražském hlavním nádraží také všimli. Češi s arabskými cedulemi, ochotni pomáhat islámským uprchlíkům. Jenomže podobná iniciativa se zřejmě konala už za 2. světové války.

Názorně je to vidět například v televizním seriálu Vlak dětství a naděje. Ve čtvrtém díle dělá Josef Pumplmě (Stanislav Zindulka) permoníka u prodejce loutek na nádraží. Najednou tam přijde Gréta z Hitlerjugendu (Zuzana Bydžovská) s kasičkou a volá „winterhilfe“ a přitom vybírá peníze na německé vojáky (na internetu jsem například nalezl tyto odkazy: https://www.youtube.com/watch?v=ObBP8OxNPLI nebo https://www.youtube.com/watch?v=qhacHmfvPV4 mezi 39. a 42. minutou).

A dnes? Stačí se projít po hlavním nádraží. Jsem přesvědčen, že těmto současným uprchlíkům, na rozdíl od nemocných dětí, starých a postižených lidí, opuštěných pejsků a dalších skutečně potřebných, se pomáhat nemá. Protože takovéto a podobné pomoci uprchlíkům tu uprchlickou krizi nijak neřeší! Alespoň tedy ne v tom směru, aby tato uprchlická vlna skončila. Naopak, takovéto akce jí spíš napomáhají! Další otázkou je také to, zda se sem dotyční uprchlíci vlastně nejedou ve skutečnosti urážet nad naší evropskou kulturou a zasívat sem tu svojí k jinověrcům nenávistnou islámskou ideologii. V tom případě by ono srovnání s paní „winterhilfe“ bylo zcela namístě.

 

Související články:

Zelené multikáry prý také chtěly vyznamenat od prezidenta!

Tak prý ubližujeme migrantům. Aha.

Co mají udělat uprchlíci, abych s nimi soucítil?

Jsem proti xenofobii

Rubrika: NE islamizaci Evropy

Autor: Libor Čermák | sobota 31.10.2015 7:08 | karma článku: 30,12 | přečteno: 1175x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88