Gratuluji Karlu Gottovi nejen k osmdesátinám, ale i k občanské odvaze

Protože říci v dnešní době do kamer ČT "Ať žije pan prezident", to se rovná podobné odvaze, jako říci do kamer předlistopadové ČST, že KSČ vládnou špatně. Takže si pan zpěvák zaslouží obdiv nejen za své umění, ale i za toto.
Jedna z mých prvních dětských fotografií z období kolem roku 1985, kdy jsme společně s tátou vyfotografovali Karla Gotta v televizi při jednom z jeho konzertů

14. července 2019, pan zpěvák a malíř Karel Gott slavil své osmdesátiny. Na jeho dlouholeté práci není obdivuhodné jen to, že je to mnohonásobný zlatý slavík, ale i to, že se mezi zpěváckou špičkou drží i v takovém to úctyhodném věku.

A snad právě i proto s ním Česká televize udělala bilanční rozhovor. Celý si ho můžete pustit na https://ct24.ceskatelevize.cz/kultura/2869088-karel-gott-bilancuje-tohle-jsem-opravdu-necekal-uz-nerikam-nemuzu-zustat-skromny

Zmíněná pasáž je kolem 22.- 23. minuty.

V něm se pan Gott kromě své mnohaleté práce zmínil i blahopřání od prezidenta republiky Miloše Zemana. Když ho přečetl, dodal k tomu větu: "Ať žije pan prezident, děkuju."

Co dodat? Snad jen to, že říci něco takového do kamer ČT, která se, jak známo, snaží našeho pana prezidenta vykreslovat zrovna ne v těch nejlepších barvách, je odvaha. Také je ho třeba ocenit i z toho důvodu, že u nás existuje i řada jiných rádoby umělců, která naopak Miloši Zemanovi přejí nejrůznější zvrácenosti. A tak jsem rád, že takovíto velcí umělci, jako je právě pan Karel Gott k této spodině nepatří. A, že v médiu, které panu prezidentovi dvakrát nefandí, dokázal něco takového říci. Kéž je u nás takovýchto odvážných a zároveň slušných, a to nejen umělců, ale i dalších lidí co nejvíce.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | úterý 16.7.2019 8:02 | karma článku: 37,76 | přečteno: 1172x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88