Fico by neměl být premiérem jen slovenským, ale československým!

Občas se ptám, kdo by nám asi vládl, kdyby se Československo nerozpadlo nebo by se znovu spojilo. O jednom kandidátovi na premiéra či na prezidenta vím. A dokázal to i svým razantním postojem proti kvótám.

O tom, že by to měl být právě Robert Fico, současný slovenský předseda vlády, se domnívám už několik let. A to nejen proto, že Slovensko jde ekonomicky dopředu rychlejším tempem, a to takovým, že se nám už téměř vyrovnalo. Osobně jsem se také přesvědčil, že je to výborný řečník, který strčí do kapsy i nejednoho předního českého politika.

A hlavně, v poslední době se mi líbí nekompromisní slovenský postoj proti kvótám na rozdělení uprchlíků. Jak známo, Česko, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko hlasovalo v EU proti těmto nesmyslným kvótám. Když byly přehlasovány, Slovensko pohrozilo, že podá proti tomuto rozhodnutí žalobu. Že se přidá, zvažuje dokonce i Maďarsko. Jenomže naši čeští představitelé se k tomu pořád ještě nějak nemají. Proto Robertu Ficovi v této věci držím palce. A domnívám se, že kdyby se opět mělo sjednotit Československo, měl by to být on, kdo by měl zastávat jednu ze dvou nejvyšších funkcí ve vedení potencionální federace.   

 

Související články:

Kvóty schváleny. Co teď?

Multikultipropagandu? Ne! Děkuji.

Hlasovali europoslanci pro kvóty na přistěhovalce podle vlastního přesvědčení?

Proč Evropa řeší problém přistěhovalců tak blbě?

Rubrika: NE islamizaci Evropy

Autor: Libor Čermák | pátek 25.9.2015 6:17 | karma článku: 35,24 | přečteno: 1189x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88