Dětí adoptovaných homosexuálními páry by mi bylo líto

Vážená paní ombudsmanko Šabatová. Možná že fakt, že dosud v ČR nelze adoptace dítěte homosexuálními páry, je podle vás protiústavní. Podle mne by však opak byl zas proti zdravému rozumu. Proč?

Za prvé.Doufám, že se shodneme na tom, že si všichni přejeme zdravou výchovu našich dětí. A to takovou, aby děti měly řádný příklad pro to, až si jednou založí vlastní rodinu. Osobně si neumím představit, že by domácnost se dvěma (nevlastními) tatínky byla tím pravým vořechovým, z čeho by si děti pro svojí budoucí rodinu měly vzít příklad.

Za druhé. Teď se všichni, kteří jste zastánci adopcí dětí homosexuálními páry, zamyslete: Uměli byste si vy sami představit, že byste byli do takovéto rodiny adoptováni a tam vychováváni? Například byste přišli do školy. Tam by ostatní vyprávěli, jakou mají úžasnou maminku a jakého mají úžasného tatínka (případně jen jednoho z nich). A teď by přišla řada na vás. A vy byste museli s pravdou ven a říci, že nemáte maminku, ale místo ní dva nevlastní tatínky. Jak by se na vás asi ti vaši vrstevníci dívali? Nestali byste se pak náhodou terčem jejich posměchu, že žijete v tak podivné rodině?

Za třetí. Pokud je někdo gey, přitahují ho osoby mužského pohlaví. Pokud je někdo lesba, přitahují ji osoby ženského pohlaví. A teď se ptám, dokázal by ten váš zákon, jenž by povoloval adopcí dětí homosexuálními páry, ochránit i to, aby nehrozilo případné sexuální zneužití dítěte? Například, že páry geyů by si mohly adoptovat jen dívky a nebo páry leseb pouze chlapce? Nebo by takovéto opatření zas bylo někým prohlášeno za protiústavní? Ale i kdyby platilo toto, chyběl by zas dítěti v té rodině dospělý vzor svého pohlaví.

Proto tvrdím jedno. Dětí, které by nedej Bože byly adoptované takovými to netypickými páry, by mi zkrátka bylo líto. Nemám nic proti právům homosexuálů, ale v případě zájmu dětí musí jít v první řadě o děti. A ne o gey a lesby. A tak vyzývám všechny naše politiky, aby na adopce dětí homosexuálnímy páry zapomněli. Tohle podle mého názoru nepatří do civilizované společnosti. Jsou jiné věci k řešení.

 

Související články:

Adopce cizího dítěte homosexuálním svazkem? Ne!

Rubrika: Děti, výchova a vzdělávání

Autor: Libor Čermák | sobota 2.8.2014 6:20 | karma článku: 32,81 | přečteno: 2320x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88