Despekt ultraliberálních novinářů k některým politikům mne jen pobuřuje

Představte si, že ve volbách dáte hlas nějakému politikovi. A i pak jste s jeho prací spokojení. Jenomže pak se objeví nějací pochybní novináři, kteří i přesto všechno o něm začnou mluvit s despektem a odrazovat vás od něj.

V posledních letech to dělají především ti novináři, kteří jsou napojení na ultraliberální politické kruhy. Domnívají se totiž, že jen oni mají ten správný patent na pravdu. A tak o všech dalších s jiným politickým přístupem mluví s despektem. U nás z České republiky to známe například z jejich vztahu k našemu panu prezidentovi Miloši Zemanovi. Já osobně jsem například Miloše Zemana volil a jsem s ním naprosto spokojený. Kdyby to šlo, tak bych ho za čtyři roky jistě volil i do třetího volebního období. Jenomže to ústava nedovoluje. A přesto se nám mnozí ultraliberální novináři snaží přesvědčit, jak prý podle nich je špatným prezidentem a že by měl podle nich Pražský hrad opustit naopak dřív.

Jiný příklad. Dnes jsem zabrouzdal na internetu na Britské listy, a to na článek "Má Donald Trump v příštím roce šanci obhájit svůj mandát?" A hned první věta v článku mne doslova nadzdvihla ze židle. Píše se tam: "Ještě donedávna se mnozí z nás mohli utěšovat představou, že nejnebezpečnější prezident v dějinách Spojených států příští rok s ostudou vyklidí Oválnou pracovnu." (viz https://blisty.cz/art/95070-ma-donald-trump-v-pristim-roce-sanci-obhajit-svuj-mandat.html). Zajímavé to slovní obraty ve spojení s někým, komu celá řada Američanů důvěřuje.

Jestliže se takto někdo vyjadřuje o lidem zvolených prezidentech, jakou má šanci, že osloví právě voliče oněch prezidentů? Myslím, že naprosto žádnou. Pokud by například dnes někdo přišel s prezidentskou kandidaturou a svůj program by postavil na neustále kritice Miloše Zemana a neustálým se navážením do něj, tak u mne zkrátka a dobře šanci nemá! U mne bude mít šanci jen ten kandidát, který o prezidentu Miloši Zemanovi bude mluvit naopak s úctou. 

A tak u mne žádnou šanci nemají ani výše zmínění ultraliberální novináři. Bylo by potřeba, aby právě celá naše společnost je nějakým způsobem nějak pořádně vyškolila.

Související články:

Pražskokavárníci zažívají nejhorší krizi demokracie

Jen jednoduchý člověk své postoje tvoří podle mainstreamových médií.

Proč jsem mainstreamovým médiím přestal důvěřovat už v dětství?

Senátor Láska vyhání svou nenávist k panu prezidentovi až do absurdna

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 4.4.2019 6:45 | karma článku: 34,44 | přečteno: 792x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,57

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88