Děkuji poslancům za obměnu Rady ČT

Dnes mne mimořádně potěšila zpráva, že Rada ČT byla doplněna Lubošem Xaverem Veselým, Hanou Lipovskou a Pavlem Matochou. Výborně, výborně, výborně. Snad se teď už konečně začne zpravodajství a publicistika ČT měnit k lepšímu.

Ačkoliv se mnou mnozí tzv. liberálové, neomarxisti, pražskokavárníci či sluníčkáři jistě nebudu souhlasit, tak se domnívám, že mnohým institucím (i takovým jako je ČT) občas prospěje nějaká ta změna. A protože přístup, jakým se v ČT často vyslovují k aktuálním událostem, se mi kolikrát nelíbí, neboť ho považuji za silně nevyvážený, vítám, že konečně dojte ke změnám v Radě ČT.  (viz https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/volba-clenu-rady-ceske-televize-vesely-lipovska-matocha-douda-holy-klima.A200527_123457_domaci_kop)

Když zhodnotím nově zvolené radní, tak asi tak. Nejvíc znám Luboše Xavera Veselého. Když sleduji jeho pořady, musím říci, za prvé, že s jeho názory většinou souhlasím. A za druhé, na rozdíl od jiných novinářů, včetně těch z ČT, mluví pomaleji, lidověji, a tak i srozumitelněji. Myslím si, že přesně tak, jak to dělá on, by se ta novinařina a publicistika měla dělat. 

O ekonomce Haně Lipovské vím jen to, že ji navrhla Česká biskupská konference, a tudíž jistě nepůjde o nikoho neslušného. A podobně to vidím i s třetím zvoleným. A vzhledem k tomu, že se opoziční politici chtějí kvůli nim až stavět na hlavu, myslím, že tato změna bude jistě prospěšná.

A tak přeji celé České televizi, aby se už konečně změnila k lepšímu a abych se už konečně nemusel rozčilovat vždy, když na ni sleduji její moderátory zpravodajství a publicistiky. 

Související články:

Václav Moravec na sváteční obrazovku nepatří

Současná filmová, seriálová a zábavná tvorba nestojí za nic!

Chtěl bych mít v ČT co nejpestřejší názory, a i kritiku politické korektnosti

Luboš Xaver Veselý by zasloužil medaili

Autor: Libor Čermák | středa 27.5.2020 17:07 | karma článku: 35,99 | přečteno: 845x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88