Děkuji Milionu chvilek, že ukázal, jak s ním lidi nejdou

Když sleduji poslední akce Milionu chvilek, vše mne utvrzuje k tomu, že občané ČR jsou daleko více sjednoceni proti nim a jejich politickým nohsledům než proti Křečkovi, Babišovi a Zemanovi.

Včera se v Brně konal jeden z avizovaných mítinků Milionů chvilek pro ..., který svolaly na protest proti volbě Stanislava Křečka českým ombudsmanem. A účast prý byla velmi hojná. Sešel se neuvěřitelně početná demonstrace 300 lidí. Slovy tři sta lidí. (viz https://www.idnes.cz/brno/zpravy/demonstrace-protest-milion-chvilek-brno-krecek-ceska-televize-verejnopravni-media.A200227_192829_brno-zpravy_mls). To je samozřejmě na Brno, která má 380 tisíc obyvatel úctyhodná účast! Ani ne jedna desetina procenta!

A aby tomu nebylo málo, tak tuto výše zmíněnou statistiku potvrzuje i jejich nedávna akce v jiném českém velkoměstě, a to v Plzni. Tam přišlo podle médií na jejich demonstraci rovněž asi tři sta lidí (viz https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/milion-chvilek-zahajil-stafetu-pro-demokracii-v-plzni.A200225_215029_plzen-zpravy_remy)

K tomu bych ještě připočetl nedávný průzkum veřejného mínění, kdy i přesto, ve velká většina respondentů o aktivitách spolku slyšela a ví, čeho se protesty týkají, tak nadpoloviční většina Čechů (52 procent) jejich aktivity nepodporuje! Naopak s nimi souhlasí jen necelá třetina 32 procent (https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milion-chvilek-pro-demokracii-spolek-protesty-demonstrace-pruzkum-cvvm-podpora-cesi.A200224_163859_domaci_pmk ).

Ale i tak rozdíl 20 procent a k tomu nadpoloviční většina opačné strany, je více než markantní. Takže v souvislosti ve vztahu českého národa k Milionům chvilek to spíš vypadá tak, že občané našeho státu jsou spíš sjednoceni právě proti Milionu chvilek pro ... a jejich politickým nohsledům než proti Křečkovi, Babišovi, Zemanovi. A to je, myslím, pro nás velmi dobrá vizitka, protože je vidět, že Češi mají na rozdíl od jiných národů imunitu k tomu, aby se chovali jako ovce podle toho, co je jim naočkováno z nějakých médií. Naopak je vidět, že si dělají svůj vlastní názor, který není ovlivněn nějakými rádoby tvůrci veřejného mínění.

Související články

Má gratulace Stanislavu Křečkovi ke zvolení ombudsmanem

Stoupenci pražské kavárny by se měli naučit dívat na jiné názory jako sobě rovné.

Chtěl bych mít v ČT co nejpestřejší názory, a i kritiku politické korektnosti

Co bych přál naší zemi do dvacátých let 21. století?

Autor: Libor Čermák | pátek 28.2.2020 7:31 | karma článku: 48,49 | přečteno: 23009x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88