Další marsovské pyramidy v oblasti Cydonia

Nedávno oblétla světem zpráva o zajímavém objektu, který je možné nalézt pomocí aplikace Google Earth v jednom měsíčním kráteru. Stejnou aplikaci používám i k hledání podobných věcí na Marsu.

Minulý týden se na internetu objevila zpráva o objevu podivné věci, kterou lze nalézt v jednom měsíčním kráteru. (viz např. http://veda-a-technika.eurozpravy.cz/veda/85794-ufo-na-mesici-tajemny-objekt-desi-vedce-video)  Je to pravoúhlý objekt ve tvaru jakési šipky, který jakoby vypadá, že by dokonce mohl být i nepřirozeného původu. A tak se začalo spekulovat o tom, co by se mohlo jednat. Například o vesmírný odpad, optický klam, tajnou základnu některé z velmocí, základnu nějaké mimozemské civilizace, havarovaný neidentifikovaný létající objekt a mnoho dalších. Protože se o takovéto věci zajímám, nedalo mi to, a tak jsem otevřel Google Earth, abych se přesvědčil. A skutečně zpráva nelhala, tohle to tam doopravdy je!

Obdobným způsobem používám Google Earth i pro hledaní na jiném tělese sluneční soustavy, a to na Marsu. Podařilo se mi tam tak nalézt zajímavé pyramidy, obrazce, obličeje a další zajímavosti. Dokonce jsem těmto podivným objektům věnoval několik článků na mém blogu. (viz související články dole). V nich jsem svým čtenářům také slíbil, že jakmile tam zas něco zajímavého objevím, tak že dám vědět. A tak svůj slib plním.

To jsem se jednou v aplikaci Google Earth zase pohyboval po staré známé oblasti Cydonia, která je známá například výskytem několika záhadných tváří (viz Sedm nejznámějších tváří z Marsu), záhadných pyramid (Pyramidové struktury na Marsu) a také několik obrazců ve tvaru ryb nebo ptáků (viz Marťanská obrázková galérie). A tak jsem se vydal na druhou stranu oblasti Cydonia. Zhruba o pět marsovských stupňů severní šířky jižněji, než je známá tvář, jsem narazil na další zajímavé pyramidové místo, které se té nejznámější cydonijské lokalitě dost podobá. A tam jsem se na souřadicích 35°20´ s.š. a 14° z.d. všiml minimálně dvou podivných struktur, vypadajících jako čtyřboké pyramidy. Viz obrázek. A pravděpodobně třetí se vyskytuje ještě od nich východně a tvoří s nimi rovnostranný trojúhelník.

K mému úžasu, to však není ani zdaleka všechno. O několik kilometrů severněji, zhruba na souřadnicích.  36°00´ s.š. a 14°14´ z.d. se vyskytují další zajímavé útvary. Jednak další podobná pyramidová struktura a jižně od ní symetrický útvar připomínající lidskou hlavu. Zřetelně z útvaru vystupuje centrální hřeben připomínající nos a pod ním i ústa. Ke spatření jsou zde dokonce i stíny vyvolávající dojem očí. Východně od tohoto obrazce se nalézá další podobný útvar připomínající kost a na stejné linii, jen zhruba dvakrát dál další podobná pyramida. Všechny čtyři obrazce jako kdyby mezi sebou vytvářeli pravoúhlý trojúhelník, kde jednotlivé odvěsny jsou vůči sobě v poměru 1:2.  Není to zajímavé? A tak se ptám, zda takovéto zvláštní pravidelné a navíc geometricky uspořádané formace můžou vzniknout jen sami od sebe od přírody a nebo zda se náhodou nejedná o nějaké artefakty po někom inteligentním, kdo zde nějak v pradávných dobách působil.

Zkrátka a dobře, podobných zajímavostí nejen na Marsu se nalézá mnoho. Stačí si jen otevřít správnou fotoaplikaci a s velkou pravděpodobností tam nějaký podobný objekt najdete také.

 

Související články:

Vesmírné havárie neidentifikovaných létajících objektů

Marťanská obrázková galérie

Pyramidové struktury na Marsu

Sedm nejznámějších tváří z Marsu

Nalézají se na Marsu i další záhadné artefakty?

Že by marťanská Nazca?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 23.1.2014 6:16 | karma článku: 21,89 | přečteno: 3091x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88