ČR má dobré politické lídry. Nějaké nové teď nepotřebujeme.

"Mám víru, že tato krize zrodí nové politické lídry, kteří tu jsou, ale neměli příležitost se ukázat". Tak to říká jistý podnikatel na nezávislý krajský zastupitel za Piráty a Zelené Jiří Hlavenka. A jaké nové lídry?

Tak tato slova pan Hlavenka prohlásil v rozhovoru pro Seznam. (viz https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kvuli-koronaviru-bychom-meli-vystavet-novou-hladovou-zed-rika-vizionar-98630?seq-no=44&dop-ab-variant=&source=clanky-home). Jestliže je někdo krajským zastupitelem za Zelené a Piráty (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Hlavenka), tak si asi člověk dokáže představit, jaké lídry by si asi představoval. Podle mého názoru strany tohoto druhu přeci nenabízejí voličům mé krevní skupiny nic pozitivního, a to včetně té jejich politické korektnosti.

Naopak jsem přesvědčen, že současné vedení našeho státu, včetně vlády, premiéra i prezidenta je jedno z nejlepších, jaké máme. A to naopak může být příkladem mnohým státům na západ od nás. Například tím, jak rázně se postavilo k přijímání nelegálních migrantů nebo jak jsme konečně ekonomicky přeskočili Španělsko a dýcháme na záda Itálii, a také tím, jak současnou koronavirovou krizi zvládáme lépe než jiné státy na západ od nás.

Takže zatímco v 90. letech 20. století jsme se my v naší části Evropy dívali na západ pomalu jak na svatý obrázek a byl to pro nás nedostižný vzor, tak v současné době se začíná tato karta obracet. Teď naopak by si západní část EU měla vzít za vzor ve státech na východě EU. A tak možná ti, kteří říkají, že po koronaviru bude svět zase trochu jiný než před ním, mají v tomto pravdu.

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 9.4.2020 8:39 | karma článku: 36,61 | přečteno: 842x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88