ČR by v rámci EU měla prosazovat konec povinné politické korektnosti

Kolem roku 2022 se prý blíží další české předsednictví Evropské unii. Je jistě hodně věcí, co na EU změnit. Jednou z nich je konec povinné politické korektnosti a znovuobnovení skutečné svobody slova a demokracie.

Mohli bychom jistě jmenovat desítky dalších věcí, jak je potřeba reformovat EU. Například zákaz prosazování povinného přerozdělování migrantů nebo zákaz zakazování nejrůznějších užitečných věcí. Máte pravdu, to vše a mnoho dalšího je třeba na EU změnit. Ale hlavně je třeba zrušit tzv. politickou korektnost, jako mantru pro všechny.

Jsem toho názoru, že když někdo chce jednat v souladu s politickou korektností, tak ať se v souladu s ní chová. Jsem demokrat, a tak zakazovat mu to nechci. Ale na druhou stranu, když v souladu s politickou korektností někdo jednat nechce, tak je to přeci jeho svobodná vůle, která nesmí být nikomu ubírána.

Pokud někdo nesouhlasí s nějakou konkrétní ideologií, tak podle mého názoru má ten svůj názor říci. Aby varoval ostatní před tím, že by to nemuselo skončit dobře. Například pokud se někdo svobodně rozhodne že bude vyznávat takovou politickou či náboženskou ideologii, kterou každá druhá věc na planetě hned urazí a hlavně takovou, která má ve své doktríně svoji nadřazenost nad jinými a cíl svého vítězství nad světem, tak asi se taková ideologie mnoha dalším lidem líbit nebude. To se dá docela dobře pochopit. Proč by si někdo měl nárokovat svoji nadřazenost nad jinými, a to jen na základě toho, že věří v jiné náboženství než někdo druhý? Žádné nadřazenecké ideologie nemají ve 21. století nic pohledávat. Ty patří do 30. a 40. let 20. století. A nikoliv do 3. tisíciletí.

Takže pokud se někdo k takovýmto a podobným nadřazeneckým ideologiím bude vyjadřovat tzv. politicky nekorektně a bez žádného respektu k nim, má mé požehnání. A proto bychom my Češi, kteří u nás ještě nemáme tu politickou korektnost tak zakořeněnou jako v některých státech západní Evropy, bychom měli jít té západní Evropě příkladem a během našeho budoucího předsednictví EU ji od té politické korektnosti osvobodit a navrátit na celý náš kontinent skutečnou svobodu slova.

Související články:

Také jste pro trestání lidí s jiným názorem? Zřejmě si nejste jisti tím svým!

Pražskokavárníci zažívají nejhorší krizi demokracie

Pokud bych měl propagovat neomarxistická témata, tížilo by mne svědomí!

Víte, o co mi jde? O zachování demokracie a svobody slova v Česku!

Autor: Libor Čermák | pondělí 25.3.2019 17:30 | karma článku: 30,60 | přečteno: 521x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88