Cože? Trenky za 2 miliony korun?

Včera už zase někteří šíleli s červenými trenýrkami. Je už to skoro k smíchu. Ale co mne v posledních měsících nejvíc dostalo, je údajná cena prezidentem Milošem Zemanem spálených trenýrek. Podle někoho je prý 2 miliony korun!

Cože? Ty trenýrky byly snad ušité ze zlata a prokládány diamanty? Nečetl jsem o tom nikde. Podle toho, jak vypadaly, byly ušité z normální červené látky. A tak by mne zajímalo, jak na tuto šílenou cifru přišli. Já osobně tedy přicházím s látkou na oděv do styku sice jednou do roka, a to na přelomu září a října. To, když ji koupím a pak z ní stříhám třícípé oddílové šátky okrové barvy pro nováčky v mém turistickém oddíle na krk. Ale i tak mne materiál vyjde cca na 500 Kč. A za podobnou částku se dají v obchodě koupit i trenýrky. A to už jsou, myslím, za tuto cenu i drahé

Nějakou dobu jsem sice svého času také dělal rozpočtáře ve stavební firmě. Ale jak se dostat u trenek k těm dvěma milionům? To mi rozum nebere. Takové šílené nadcenění kusu oblečení by si možná ani netroufli ti největší čeští podvodníci, kteří tu podivným způsobem nahrabali miliony, miliardy a pak s nimi utekli žít někam do zahraničí, do daňových rájů. Nebo by snad někdo chtěl, aby se oblečení v obyčejných obchodech takto šíleně zdražilo, aby na něj neměli ani běžní lidé střední vrstvy? A o těch z těch nižších vrstev ani nemluvě.

A s tím, že se jednalo o údajné umělecké dílo, s tím na mne nechoďte. Protože to, co předvádí skupina Ztohoven a jim podobní, to já za umění nepovažuji. V každém případě nejlépe se k trenkám zachoval prezident republiky, když je spálil. Protože něco tak nechutně předraženého podle mne nemá nárok na existenci, aby to zbytečně nevyvolávalo kolotoč inflace.

zdroj: https://zpravy.idnes.cz/milos-zeman-spalil-cervene-trenyrky-ztohoven-galerie-dva-miliony-korun-1of-/domaci.aspx?c=A180615_133817_domaci_hell

Související články:

Kdo se sprostě naváží do našeho prezidenta, ukazuje jen svoji neschopnost

Miloš Zeman je nejlepší český performer všech dob

Sorry, performeři, ale toto já za umění nepovažuji

Potrestání za ničení státních symbolů považuji za správné

Autor: Libor Čermák | středa 22.8.2018 5:37 | karma článku: 37,92 | přečteno: 1283x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88