Cože? Gender, to je jako věda?

Dnes jsem v Dobrém ránu ČT zaznamenal rozhovor o letošním Festivalu populárně vědeckých filmů AFO. A prý tam má být rozhovor s vědcem přes genderové studie. Cože? Gender má být jako vědecký obor?

Dokumentární filmy s vědeckou tématikou mám rád. Doma mi například skoro v jednom kuse hraje televizní program Prima ZOOM, kde jsou dokumenty o vesmíru, o záhadách, o cestování, o přírodě, o historických zajímavostech a dalších. Kolikrát přitom večer i usnu, a to pak člověk přitom třeba ve svých snech cestuje po Africe i jinde. Takže dokumenty s vědeckou tématikou mi rozhodně nejsou cizí. Naopak. Ale teď jsem se v tom výše uvedeném pořadu (viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/318291310020037/video/615331) dozvěděl, že i genderové studie mají snad jako být vědecký obor.

Cože? Pokud čtete můj blog, jistě víte, že se hodně zabývám takovými věcmi jako jsou záhady, ufologie, archeoastronautika apod. Ano a jsem si i vědom toho, že pro celou řadu lidí jsou toto tzv. "pavědy" a nemůžou jim přijít na jméno. Třebaže ufologie je založená alespoň na pozorováních svědků. Ale na čem jsou založené genderové studie? Jen a pouze na politické ideologii zvané neomarxismus. Na ničem jiném. Takže, co je tedy seriozní vědě vzdálenější? Ufologie postavená na svědectví lidí a nebo gender postavený jen a pouze na politické ideologii?

Zcela určitě to druhé. Ale i přesto určitě nepředpokládám, že se na takovýchto festivalech populárně vědeckých filmů v nejbližší době objeví dokumnet typu "Vetřelci dávnověku" nebo "Odhalení - mimozemské spisy". Ale o to víc se divím, že se tam objevují genderové studie. Kdyby šlo o festival dokumentů o nejrůznějších politických ideologiích, tak ať tam klidně je. Ale na festivalu o vědeckých filmech? Tam politická ideologie nemá podle mého názoru co dělat, a to i přesto, že se z toho někdo snaží uměle udělat vědecký obor.

Související články:

Jsem rád, že Foglar psal tak, jak psal

Proč nepálím čarodějnice, ale slavím Beltine?

Multikulturismus jako ideologie? Ne, děkuji!

Ty, co se snaží o zvrácenou společnost, nepodporuji!

Autor: Libor Čermák | pondělí 23.4.2018 12:05 | karma článku: 38,30 | přečteno: 1897x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88