Co nejvíc rozděluje společnost? Nejrůznější kvóty na lidi!

Pokud někdo vymyslí jakékoliv kvóty na lidi, je to pro mne doslova pěst na oko. Proč? Protože takovéto kvóty rozdělují lidi víc než cokoliv jiného. Kvóty totiž úředně stanovují to, že někdo je jiný než já.

Jsem přesvědčen, že pokud se budeme pokorně poddávat nejrůznějším kvótám ať už genderovým, multikulturalistickým a dalším, tak nejen že to proti sobě postaví jednotlivé části společnost, ale ještě to navíc celou naši společnost upgraduje na ad absurdum. Zkusme si představit, kam nás klidně stoupenci nejrůznějších kvót můžou až dostat.

Někomu se nebude líbit, že v nějakém kolektivu je málo blonďatých, černovlasých nebo zrzavých. A tak vymyslí kvóty, aby počet lidí s takto zabarvenými vlasy byl zhruba stejný. Co to udělá s lidmi? Normální člověk v naší společnosti přeci nikdy dosud takové věci neřešil. A teď najednou musí přemýšlet o tom, že někdo má vlasy takové a jiný zase makové. Ačkoliv to před tím normálně fungovalo, najednou se stane, že to lidi s různou barvou vlasů postaví proti sobě.

Podobně bychom mohli vytvořit další obdobné skupiny. Lidi ze světlýma očima versus s tmavýma očima. Lidi vysocí versus lidi malí. Lidi, jejichž příjmení tvoří podstatné jméno versus lidi, jejichž příjmení tvoří přídavné jméno. Lidi, kteří žijí v bytovce versus lidi, kteří žijí v rodinném domku. A tak bychom mohli pokračovat dál a vymýšlet do zblbnutí kvóty na všechno možné.

A tak tvrdím, abychom přestali už konečně přemýšlet o tom, že je něco genderově, multikulturně a jinak vyvážené. Snažme se spíš o to, abychom tvořili kvalitu než takovéto pochybné rozdělování společnosti.

Související články:

20 let dělám s dětmi, ale se třetím pohlavím jsem se ještě nesetkal!

A sluníčkaření, to jako není populismus? Je a jaký!

Už se konečně přestaňte zabývat literárními díly z pohledu genderové ideologie!

O razítko "genderově vyvážené" fakt nestojím (genderový rozbor mých příběhů pro děti, které mám na internetu)

Autor: Libor Čermák | pátek 15.2.2019 6:37 | karma článku: 31,71 | přečteno: 600x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88