Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co nám vzkazují srpnové obrazce v obilí?

Letošní sezóna anglických záhadných obrazců v obilí se už pomalu blíží ke svému konci. Ale na tomto závěrečném období každý rok platí, že v tu dobu vznikají ty nejsložitější obrazce. A to samé platí i o letošku. 

S prvním obrazcem ale musím začít ještě v červenci. Protože 25. července 2016 vznikl jakýsi šestiúhelník vytvořený z bumerangů u Cheesfood Head u Winchesteru v hrabství Hampshire. Nalézáme se v oblasti, která je v tomto hrabství ohledně výskytu kruhů v obilí asi nejznámější. S takovými lokalitami jako je Cheesfood Head, nedaleký Telegraph Hill, či Chilcomb se setkal asi každý kdo se hlouběji o problematiku kruhů v obilí zajímá. Ani letos zde není obrazec v obilí poprvé. Už v článku "Jak je to s červnovými obrazci v obilí?" (viz  http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=531649), jsem se zmínil o tom, že 21. června, v době letního slunovratu se tu už jeden obrazec objevil, a to tak, že jeho poloha byla přesně na sever od zdejšího kopce Telegraph Hillu. Všiml jsem si toho, že tento nový obrazec se zas nalézá přesně ve směru na východ od St. Catherines Hill, což je vrch s pevností z doby železné. Pokud si chcete prohlédnout obrazec z 25 července, doporučuji odkaz http://www.cropcircleconnector.com/2016/mountpleasant/mountpleasant2016a.html.

Ale tímto obrazcem to v této oblasti neskončilo. Je jen náhoda to, že pokud se z výše uvedeného obrazce vydáme přes kopec Telegraph Hill, tak v místě, které je na jedné linii symetricky umístěné se středem v onom kopci, se objevil 3. srpna 2016 další zvláštní obrazec ve tvaru čtvercové šachovnice o 10 x 10, jehož pole byly rozděleny ještě na trojúhelníky? A aby tomu nebylo málo, tak 23 trojúhelníků bylo polehlých. Proč právě 23? O tom se badatelé zatím dohadují. Mě však zarazilo opět jeho umístění, kterého jsem si opět povšiml. Když pomineme jeho symetrické umístění s předchozím obrazcem, tak si představte, že pokud spojíte lokalitu  červnového obrazce a již zmíněné pevnosti z doby železné na St. Catherines Hill, zjistíme, že jeho umístění je přesně uprostřed. A co víc, jedna z uhlopříček onoho čtverce vede právě v onom směru. Náhoda? Obrazec ze 3. srpna si můžete prohlédnout na http://www.cropcircleconnector.com/2016/chilcombranges/chilcombranges2016a.html 

A teď si představte ještě jednu věc. Ve stejný den, tedy 3. srpna 2016 se objevil u Chaldonu, což je obec jižně od Londýna další obrazec. A jaký měl tvar? Byl to opět čtverec! Tentokrát vložený do kruhu. A tak si s ním jeho záhadní autoři vyhráli jako s pozitivem a negativem a navíc ho nasměrovali do světových stran. Ale mne zaráží jedna věc. I kdyby se náhodou stalo a některý z nich byl uměle někým vyšlapaný, máme tu další záhadu. Ve stejnou noc cca sto kilometrů od sebe se objevily dva obrazce v obilí, které mají netypický čtvercový tvar. Že by telepatie? Viz odkaz http://www.cropcircleconnector.com/2016/sparticleswood/sparticleswood2016a.html

30 července 2016 vznikl další zajímavý obrazec. A tentokrát opět u kopce s pevností z doby železné. V tomto případě to byl Cley Hill u Warministeru v hrabství Wiltshire. A to na jižním úpatí tohoto pro naše předky posvátného vrchu se objevilo jaké si slunce s dvaceti paprsky. Kdo se chce podívat, odkaz s obrazcem je na http://www.cropcircleconnector.com/2016/cleyhill/cleyhill2016a.html.

Jenže vůči Cley Hill byl zajímavě umístěný i další obrazec, který vznikl 4. srpna 2016 u bílého koně u Westbury. Tento bílý křídový kůň je pravděpodobně po bílém koni v Uffingtonu tím druhým anglickým nejstarším. Jak píšu v článku "Po stopách obřích

křídových postav" (viz odkaz http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=86018), byl vybudován na svahu pravěkého hradiště z doby železné známé jako "Bratton camp". Ke koni se váže legenda, že byl údajně do zdejšího svahu vyřezán na počest porážky Dánů v bitvě u Ethandia v roce 878. Zda tomu tak skutečně bylo, to je otázka. V roce 1778, devět set let po svém údajném vzniku, však byl zrekonstruován přibližně do té podoby, jak ho známe dnes. A jak jsem psal ve výše uvedeném článku, dodnes jeho okolí navštěvují záhadné kruhy v obilí. A tento letošní byl ve tvaru šestilisté květiny, kde každý list byl navíc mřížkově vyšrafován, že dělal dojem třírozměrného. Ale čeho jsem si všiml já, pokud obrazec spojíme s bílým koněm, tak tato linie ukazuje na Cley Hill, o němž jsem psal o odstavec výše. Obrazec z Westbury si můžete prohlédnout na http://www.cropcircleconnector.com/2016/westburywhitehorse/westburywhitehorse2016a.html.

To je panečku zvláštní, jak ty obrazce, o kterých se v tomto článku zmiňuji, dělaly teď takové dvojice. To proto, že tu máme další zajímavou dvojici. Tentokrát v okolí  Etchilhamptonu nedaleko Devizes. První se objevil 8. srpna 2016 a tvořil ho kruh s prstencem. Ale v tom centrálním kruhu bylo obilí polehlé zvláštním způsobem, že to nevytvořilo klasický vír, ale jakousi hvězdu. A shodou okolností na stejném poli se dva obrazce vyskytly i v loňském roce. Psal jsem o nich v loňském článku "Srpnové obrazce v obilí" (viz odkaz  http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=475513). Jak už to v oblasti kruhů v obilí často bývá, existence obrazců jejich posekáním tak úplně nekončí. Další rok se totiž na poli, a to v místech, kde se obrazec nalézal, zpravidla objeví takové tmavší místo, kterému cerealogové říkají "duch", A ani tyto dva loňské obrazce nejsou výjimkou a i letos je jejich umístění patrné. Když se k nim přidá ještě ten letošní, všimli si badatelé zajímavosti, že přesně odpovídá poloze planety Mars, a to v pozici, ve které se nalézal letos kolem 22. srpna, a to vůči Saturnu a hvězdě Antares v souhvězdí Štíra. (obrazec viz  http://www.cropcircleconnector.com/2016/Etchilhampton/Etchilhampton2016a.html)

Ale aby ani tento obrazec nezůstal osamocený, tak 17. srpna 2016 se u města Devizes objevil další obrazec. Tentokrát soustava šestiúhelníků, která měla kroužky zvýrazněné vrcholy. Nedaleko obrazce se na poli ještě nalézají dva zhruba kruhové remízky. Tak si představte, že poloha tohoto obrazce vůči oběma remízkům, zas odpovídá poloze planety Saturn vůči Marsu a Antaresu, a to tak, jak oba nebeské objekty svítily na obloze kdy? Právě 17. srpna 2016. (viz http://www.cropcircleconnector.com/2016/nursteed/nursteed2016a.html)

A nyní se vydáme za zatím nejsložitějším obrazcem letošní sezóny. Skutečně úchvatné dílo vzniklo u obce Ansty nedaleko Salisbury v hrabství Wiltshire. Tento obrazec vznikl 12. srpna 2016. Skládal se s dvojitého trojlístku v centrální části. Prostory mezi jednotlivými lístky byly upraveny do jakési krajky. A celé to obklopoval podivný kruhový nápis z dvaceti zvláštních znaků. Tento obrazec uchvátil snad každého, kdo ho viděl. Pokud si chcete zaluštit, doporučuji opět jeho specializované stránky "http://www.cropcircleconnector.com/2016/Ansty/Ansty2016a.html". Ale už jsem tam jeden pokus o vyluštění našel. Kdosi přišel s teorií, že by mohlo jít o slovo "MOTHERSHIP", čili v překladu "mateřská loď".

A na závěr bych se chtěl zmínit o nejnovějším obrazci, o jehož vyluštění jsem se pokusil přímo já. 24. srpna 2016 se u All Cannings objevil kruhový obrazec s jakými si proužky. Na těch proužkách se tu a tam vyskytovalo třináct malých teček. Co by asi mohly znamenat? Že by ty proužky mohly být poledníky? Všiml jsem si dvou malých kroužků uprostřed, které se nalézají na jednom poledníku. A o tři poledníky doleji další kroužek. Vždyť to přeci odpovídá hvězdám tzv. "letního trojúhelníku, který nám teď v létě svítí přesně nad hlavou. Tedy hvězdám Vega (nejjasnější hvězda v Lyře), Deneb (nejjasnější hvězda v Labuti) a Altairu (nejjasnější hvězdě v Orlu). Když jsem se pak podíval na ty ostatní hvězdy, všiml jsem si, že jejich poloha odpovídá poloze nejjasnějších hvězd v dalších okolních souhvězdích. Například Ras Alhague (nejjasnější hvězdu v (Hadonoši), Markab (nejjasnější hvězdu v Pegasu), Alpheratz (nejjasnější hvězdu v Andromedě) a Deneb Kaitos (nejjasnější hvězdu ve Velrybě). Na druhé straně kruhu jsem rozpoznal Arkturus (nejjasnější hvězdu v Pastýři). Na tu ukazují hvězdy Velkého vozu Mizar a Benetash. A skupinka teček pod severním pólem by mohly zas být hvězdy Malého vozu.  Toť můj názor na význam tohoto zvláštního obrazce. Zda se blížím pravdě a nebo ne, to už musíte posoudit vy, milí čtenáři. V každém případě navštívit tento obrazec můžete i na tomto odkaze http://www.cropcircleconnector.com/2016/woodwaybridge/woodwaybridge2016a.html

Zdroj, použité fotografie a schémata:

http://www.cropcirclecenter.com

http://www.cropcircleconnector.com/2016/2016.html, www.google.com/maps

související články:

Že by nové obrazce v obilí potvrzovaly mé hypotézy?

Sezóna kruhů v obilí se v červenci konečně rozjela

Jak je to s červnovými obrazci v obilí?

Letošní sezona kruhů v obilí už odstartovala

I nové agrosymboly ukazují na dávné památky

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 25.8.2016 5:46 | karma článku: 22,59 | přečteno: 3583x
  • Další články autora

Libor Čermák

Prezidentský kandidát: "Chci spojovat lidi." Já: "Děkuji od vás nechci"

S blížící se prezidentskou volbou se objevují kandidáti, kteří o sobě tvrdí, že chtějí lidi spojovat. Je to sice hezké, ale v současném politickém systému nereálné. V systému založeném na politických ideologiích tohle nejde.

9.8.2022 v 7:13 | Karma: 31,13 | Přečteno: 1098x | Politika

Libor Čermák

Propagace LGBT do pohádek nepatří

To snad není pravda. Norský remake slavné české pohádky "Tři oříšky pro Popelku" obsahuje scénu s líbáním dvou mužů. Ať se na mne nikdo nezlobí, ale něco takového do pohádek v žádném případě nepatří.

4.12.2021 v 7:36 | Karma: 38,41 | Přečteno: 1149x | Společnost

Libor Čermák

Pravda? Ta je jen někde tam venku

Určitě jste si všimli, jak mnoho rádoby tzv. "uvědomělých" aktivistů šermuje s pojmem pravda. Jenže já tvrdím, že žádná univerzální pravda neexistuje a že každý máme jen tu pravdu svou.

4.11.2021 v 8:01 | Karma: 28,38 | Přečteno: 624x | Společnost

Libor Čermák

Pěší výlet po válečných památkách Benešovska

V sobotu 12. září 2021 jsem podnikl jeden z dalších svých pěších výletů. Moje cesta tentokrát vedla z Olbramovic do Bystřice u Benešova a na této cestě jsem potkal mnoho zajímavých míst.

7.10.2021 v 10:00 | Karma: 18,44 | Přečteno: 433x | Cestování

Libor Čermák

LGBT aktivisti do škol v žádném případě nepatří

S blížící se návštěvou Viktora Orbána v Praze se oživují i některá nařízení jeho vlády, která se nelíbí tzv. aktivistům. S jeho zákazem předvádění se LGBT aktivistů na školách však naprosto souhlasím.

28.9.2021 v 11:30 | Karma: 37,42 | Přečteno: 1023x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám