Co mají udělat uprchlíci, abych s nimi soucítil?

Čechům je často vyčítáno, že s těmi uprchlíky nesoucítí. A tak bych se chtěl v tomto článku zamyslet nad tím, co mají uprchlíci udělat, aby tomu tak nebylo. Odpověď je jednoduchá. Vzdát se islámu.

Naše země má z minulých desetiletí nedobré zkušenosti s totalitními režimy. A tak se nikdo nemůže divit  tomu, že se teď zuby nehty brání přílivu v pořadí další takové ideologie, a to islámské.

Co je to islám? Vždyť je to jak náboženství, ale hlavně politická ideologie, která usiluje podobně jako svého času Adolf Hitler o své ( tedy Aláhovo) vítězství nad světem. K tomuto svému cíli má několik naprosto zvrácených nástrojů, jako je například svatá válka džihád nebo tzv. právo šaria. Mě by zajímalo, jak se někdo může divit, že něco takového tady nechceme a s lidmi tohoto vyznání ani nesoucítíme.

Proto já osobně s uprchlíky soucítím jedině v tom případě, že se vzdají islámu a konvertují k nějakému jinému náboženství, které není založeno na Koránu a na Mohamedovi. Ať už to budou křesťanské církve, východní filozofie, či něco dalšího, co v lidech vzbuzuje život v souladu s jinými bližními. Že takové případy jsou, dosvědčuje článek http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/379872-z-aliho-je-martin-stovky-migrantu-v-nemecku-konvertuji-ke-krestanstvi.html. Tato zpráva obletěla svět asi před měsícem. Před takovými to lidmi, kterým je v jejich původní zemi vymýván mozek islámem a pak najednou přijdou na to, že jsou i jiné a lepší náboženské filozofie než to jejich mohamedánství, je třeba doopravdy smeknout klobouk.

Související články:

Autor: Libor Čermák | středa 14.10.2015 9:42 | karma článku: 33,23 | přečteno: 1350x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,57

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88