Co když na prezidenta někdo navrhne ne úplně známé kandidáty?

Také se vám zdá, že se teď rok před prezidentskými volbami se objevují kandidáti na prezidenta republiky, o kterých jste zatím slyšeli málo nebo téměř vůbec? A že dokonce nevíte ani jak vypadají? Já takový pocit tedy občas mám.

Teď můžeme každou chvíli můžeme slyšet jméno nějakého nového potencionálního kandidáta do funkce prezidenta republiky. (viz například odkaz https://cs.wikipedia.org/wiki/Volba_prezidenta_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky_2018 ). Já si o sobě teda nemyslím, že bych byl člověk, který by měl nějaký malý kulturně společenský přehled. Ale o celém řadě těchto jmen slyším poprvé, nebo téměř poprvé, až když tu svojí možnou kandidaturu ohlásí. Jak jsem se nedávno dozvěděl, jednoho z těchto kandidátů by dokonce možná že i podpořila i moje strana, které jsem členem. 

Typickými příklady jsou takoví lidé, jako Marek Hilšer, Jiří Drahoš a donedávna tomu byl i ten, jak že se jmenuje? Pažout, totiž ne, Horáček. A ve výše uvedeném seznamu na wikipedii můžeme nalézt celou řadu dalších podobných možných kandidátů na prezidenta republiky. Abych se o nich něco vůbec dozvěděl, musím si ho vyhledat na wikipedii, abych věděl, kdo že to vůbec je a jak, že vypadá. A tam bohužel kolikrát není ani napsáno to, jaké že dotyčný má politické názory. To proto, abych náhodou nedal hlas nějakému skrytému sluníčkáři.

A tak se ptám. Byli by tito akademici, lékaři, básníci a jím podobní skutečně výrazné politické osobnosti, jako byli všichni tři dosavadní čeští prezidenti? A nebo by to byli jen kladeči věnců a stroje na podpisy zákonů? Proto jsem už teď rozhodnutý, koho budu volit, a to i v případě, že by moje strana na funkci prezidenta republiky navrhla třeba svatého Petra. Pokud se rozhodne kandidovat, má Miloš Zeman můj hlas jistý. Je to výrazná osobnost, s jehož názory většinou i souhlasím, tak nevím, proč bych měl najednou chtít volit někoho jiného.

Související články:

Ty, co se snaží o zvrácenou společnost, nepodporuji!

Prezidentu Miloši Zemanovi ve vánočním poselství podepíšu každou větu

Jsem zásadně proti "kavárenskému" rozdělování společnosti

Členové tzv. "pražské kavárny" pro mne na rozdíl od M. Zemana nejsou morální autoritiou

Autor: Libor Čermák | neděle 12.2.2017 12:45 | karma článku: 26,85 | přečteno: 560x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88