Co když chce vaše strana zastavit rozvoj vašeho města?

S blížícími se komunálními volbami si jako stávající zastupitel pročítám programy stran a hnutí nám konkurenčních. A když jsem se z nich dozvěděl, že jedno obzvlášť agilní hnutí má program takový, že chce zastavit rozvoj naší MČ, nemůžu se nezamyslet.

Toto hnutí, které letos u nás kandiduje poprvé, má toto ve svém programu. A když navíc kandiduje s podporou jedné vyloženě protievropské strany (což rozhodně není můj šálek kávy), je to další důvod, proč se zamyslet.

Protože naše městská část v poslední době skutečně roste a je to dobře, je třeba v příštích letech řešit celou řadu věcí.  Například v příštích letech bude u nás třeba zbudovat minimálně jednu novou základní školu. Nic takového jsem však v jejich programu nenašel. Místo toho oni chtějí dávat na internet informaci pro potencionální nové obyvatele, že naše MČ nemá dostatek kapacit ve školských a podobných zařízeních. Ale chystá se tento problém řešit ještě nějak jinak?

Co na to říci? O našem městě, respektive později městské části, se minimálně od 2. světové války až do konce komunistické totality říkalo, že se tu po celou tuto dobu toho nic moc nezměnilo a že to tu bylo pořád stejné. Až s příchodem postkomunistické doby, tedy s výjimkou jednoho volebního období uprostřed 90. let, se u nás konečně začalo budovat a rozvíjet. Postavily se sítě, nové čtvrti a nové podniky přinesly nová pracovní místa. Obyvatelstvo se u nás minimálně zdvojnásobilo, což je jistě přínos jak pro místní spolky, tak i živnostníky a podnikatele. A samozřejmě také pro stavbaře, kteří po uplynulé několikaleté hospodářské krizi, kdy se stavebnictví propadlo až o třetinu, nové zakázky potřebují. A tak bych byl skutečně nerad, kdyby se rozvoj naší MČ zastavil tak, jako v době oné komunistické totality.

Vážení členové této kandidátky. Osobně si sice celé řady Vás, jako lidí, vážím.  Ale i přesto vám musím říci, že s celou řadou toho, co jste si dali do svého volebního programu nesouhlasím. Osobně si totiž přeji, aby se naše MČ rozvíjela. Je docela i možné, že kdyby v minulých letech šel vývoj v naší MČ tak, jak chcete vy, tak celá řada z vás by tu jistě ještě nebydlela.

A voliče bych chtěl vyzvat, aby si, dřív než půjdou k volbám, se nekoukali jen na lidi, které znají, ale aby si dobře přečetli i volební programy,  co kdo by chtěl v novém období prosazovat.    

Autor: Libor Čermák | neděle 21.9.2014 9:29 | karma článku: 7,88 | přečteno: 497x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88