Co je špatného na křesťanské víře, milý Barnrberne?

Norská juvenilní justice Barnevernet zase zaúřadovala v dalším neskutečném případě. Pět dětí včetně školáků tam odebrala od svých milujících norsko-rumunských rodičů? A proč? Kvůli víře v Pána Boha.

O případu tady na blogu informovala kolegyně J. Jirásková v článku „Aktuální případ z Norska: pět násilně odebraných dětí včetně tříměsíčního miminka“. Když prý dítě z věřící křesťanské rodiny začne ve škole mluvit o Pánu Bohu, tak je to prý křesťanský radikalismus. Čím, že je to nebezpečné, to mi nejde do hlavy. A tak prý musely tyto děti být z této rodiny odebrány, aby si v jiné pěstounské rodině začaly zvykat na jiný životní styl. A já se ptám, jaký nový životní styl? Nějaký bezbožný? Či snad dokonce nějaký multikulturní? Jestliže má dítě víru v křesťanského Boha, nemá nikdo právo mu ji brát. A to ani ta „nejdokonalejší výchovná organizace na světě“, norský Barnevernet, jejíž název jsem počeštil na „Barnebern“.

Místo toho se ptám, když už se ten Barnevernet zajímá o náboženský radikalismus, zda by se spíš neměl zaměřit na daleko větší náboženský problém, a to je radikalismus islámský. V Norsku, jak známo, je nemalá muslimská komunita. Co když tam například v některých muslimských rodinách bijí děti za to, že se nechtějí modlit k Alláhovi? A to například tak, jak to nedávno kázal v brněnské mešitě imám Muneeb Hassan Alrawi. (viz http://brno.idnes.cz/zalobci-posilaji-policii-na-muslimy-dbx-/brno-zpravy.aspx?c=A130904_1972866_brno-zpravy_Ka1). Mimochodem, ten samý, co se tuto neděli účastnil s českými sluníčkáři toho náhradního Albertova.

Související články:

Je to Norsko vůbec vyspělá země?

Novým laureátem antinobelovky se stává …norský Barnevernet!

Slušný člověk už vůbec nemůže s norským Barnevernetem sympatizovat!

Rubriky: NE juvenilní justici , NE islamizaci Evropy

Autor: Libor Čermák | úterý 24.11.2015 7:02 | karma článku: 33,57 | přečteno: 1099x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88