Co by se mělo vyšetřit ohledně Měsíce?

V poslední době slýcháváme, že by se prý mělo vyšetřovat, jestli skutečně Američané byli na Měsíci. Domnívám, že zpochybňování jejich přistání tam je silně naivní.

Jestli si někdo myslí, že naše pozemská civilizace není schopná doletět na Měsíc a všechno z jejich letů bylo prý nafilmováno v nějakých ateliérech, tak ať se laskavě zamyslí. Měsíc přeci není nejvzdálenějším tělesem ve sluneční soustavě, ke kterému se dostala pozemská technika. To znamená, že jestli někdo chce zpochybňovat přistání Apolla na Měsíci, proč také například nezpochybňuje přistání Vikingu , Spiritu, Mars Curiosity a dalších sond na Marsu? Mars je přeci mnohem dál, než Měsíc. A pokud lidstvo nedokáže doletět na Měsíc, tak pak ani na Mars. Proč nezpochybňují sondy, které zkoumaly Jupiter? Jupiter je asi třikrát dál než Mars a tedy i mnohem dál než Měsíc. Proč také nezpochybňuje průzkum Saturna za pomoci sond Voyager  nebo Cassini?  Saturn je přeci asi dvakrát dál než Jupiter a tedy i mnohem dál než Mars nebo Měsíc. Takto bychom mohli pokračovat i k sondě New Horizont, která se podle vědců má v současné době pohybovat v okolí Pluta. A v neposlední řadě i k sondám Pioneer a Voyager, které by se v současné době měly pohybovat až někde na okraji sluneční soustavy.

Jakési vyšetřování prý chtějí vyvolat také Rusové. Ale to se prý má týkat filmových záznamů. I když kdo ví. I v Rusku je jistě stále hodně lidí, kteří Američanům jejich úspěch s Měsícem závidí.

Já si myslím, že vyšetřovat ohledně cest Apolla by se mělo. Ale ne to, zda tam Američani byli a nebo ne. Ti tam prostě byli. Prý jsou tam dodnes dalekohledem k rozeznání i všechny americké vlajky, které tam astronauti vztyčili. Ví se dokonce i to, že jedna z nich už dokonce i spadla. Vyšetřit by se podle mne mělo něco zcela jiného. V poslední době už i NASA připouští jednu věc. Minimálně jednou se posádka lodi Apolla 11 setkala ve vesmíru s nějakým podivným objektem. Ostatně se o tom zmiňují i filmové rekonstrukce i filmové dokumenty, že když letěli směrem k Měsíci, tak zhruba v polovině cesty viděli v dálce nějaký podivný objekt, jenž se nepodařilo identifikovat. A myslím si, že to není jediný podobný případ z programu Apollo. Právě to by se mělo vyšetřit! Co tam vlastně astronauti na svých cestách pozorovali.   

 

Související články:

V rubrikách záhady , Záhady sluneční soustavy a Vesmír a život v něm

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | pondělí 22.6.2015 9:31 | karma článku: 21,01 | přečteno: 889x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88