Chystáte se do komunální politiky? A budovat nebo politikařit?

Pomalu se blíží volby do zastupitelstev obcí a městských částí. Možná i vy přemýšlíte o tom, že byste šli kandidovat. Ale, přátelé, ruku na srdce. Chcete jít do komunální politiky budovat vaše město? A nebo tam naopak politikařit?

Komunální politika, to je případ sám o sobě. Také si ji pletete s prací v Poslanecké sněmovně, kde se všichni hlavně jen hádají? A nebo byste chtěli, aby vaše obec, město či městská část byla stále vyspělejší a vyspělejší? Já osobně se věnuji komunální politice již druhé volební období. A můžu říci, že jsem zažil zastupitelskou práci jak v opozici (v mém případě předseda kontrolního výboru v letech 2010-2014), tak práci koaličního zastupitele ( v současném volebním období 2014-2018). Ale myslíte si, že v tom období, když jsem byl opozičním zastupitelem, jsem nějak tvrdě politikařil? Ne, protože politikaření, i přesto, že jsem komunální politik, se mi bytostně hnusí. Naopak jsem se snažil i v té době získlat ze svých zpřízněných vyšších míst pro naši městskou část i nějaké ty finanční prostředky. A to dokonce úspěšně.

O to víc zírám, když současná opozice v zastupitelstvu naší městské části se chová tak, jako kdyby si myslela, že zasedá v Poslanecké sněmovně. Prostě politikaří snad na nejvyšší obrátky jak to jde. Zatímco obec se snaží budovat školy, školky, parky a další potřebnou infrastrukturu, tak narozdíl od nich tito politikařící komunální politici nic užitečného za celé volební období pro naší městkou část neudělali, protože intriky já za užitečnou věc skutečně nepovažuji.

Takže, vážení přátelé, pokud zvažujete, že budete letos kandidovat do zastupitelstev vašich měst a městských částí. Plánujete, že budete vaší obec budovat, aby to tam šlo všechno dopředu? A nebo naopak chcete politikařit a pomlouvat vaše spoluobčany ze zastupitelstva a městské rady, kteří naopak chtějí, aby vaše město šlo dopředu? Takže se dobře zamyslete nad tím, zda chcete, aby vaše obec, město či městská část šla dopředu a nebo naopak dozadu. Politikaření je podle mého názoru odporné a ani do komunální politiky by rozhodně patřit němělo.
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | pátek 23.2.2018 5:52 | karma článku: 19,11 | přečteno: 629x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88