Chtít zakazovat filmy kvůli módním politickým trendům je špatnost na entou

To mne zase nadzdvihly mandle názory, které jsem se dozvěděl z jednoho článku na idnes.cz. Prý film, který by se měl podle nich zakázat, je muzkiál Pomáda. Cože? Zakázat film či příběh?  Takhle že myslí demokrati? Ne!

Jen si to přečtěte na https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/olivia-newton-johnova-herecka-pomada-sexismus-homofobie-rasismus-kritika.A210202_124534_lidicky_sub.

Cituji z článku: „Pomáda je až příliš sexistický a příliš bílý film. Neměl by se vůbec vysílat. Jsme už přece jen v roce 2021.“ , "„Na plese byl jen jeden pár afroameričanů. Jeden!"

To jsou panečku prapodivné myšlenkové pochody! A to prosím nejsou myšlenkové pochody cenzorů z přelomu šedesátých a sedmdesátých let, kdy se politicky nepohodlné filmy dávaly do trezoru a nesměly se vysílat. To jsou hodně často myšlenkové pochody tzv. mileniálů z roku 2021, o kterých se zmíňuje i výše zmíněný článek.

Vážení mileniálové, pokud se vám něco nelíbí, tak se na to zkrátka nedívejte. Já jsem se také nedíval například na seriál Most. A když to dávali, přepnul jsem například na dokumenty na Prima ZOOM. Vždyť mám možnost si vybrat jiný program na cca 100 televizních okruhů. A tak je tomu i u každých jiných filmů, které mne nebaví nebo se mi nelíbí. Ale nikde jsem nehlásal, že filmy, které se mi nelíbí, by se měly zakázat. To proto, že mi to nepřipadá dostatečně demokratické.

A že je v nějakém příběhu málo afroameričanů nebo jiných menšin? No a co! Ať si každý autor vymýšlí příběhy tak, jak on chce. Je to přeci jeho příběh. A pokud se někomu nelíbí, ať si vymyslí příběh svůj, pokud to dokáže. Ale ať nechce měnit příběhy jiných autorů.

A pokud jsou skutečně lidi, kteří chtějí přemýšlet tak, že by chtěli zakazovat věci, které jim zrovna politicky nevoní, tak ať o sobě netvrdí, že mají demokratické smýšlení. A při každých volbách máme dávat pozor, abychom do volební urny zrovna takovéto lidi nějakou náhodou nevhodili. Jinak tady demokracie skončí.

 

Autor: Libor Čermák | středa 3.2.2021 11:29 | karma článku: 40,37 | přečteno: 1316x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88