Čeští zpěváci, zpívejte hlavně česky!

Také jste už o nich někdy jistě slyšeli. Jsou to čeští zpěváci, čeští hudebníci, ale zpívají většinou jen anglicky. Myslím, že jich je docela dost. Ovšem mne nijak sympatičtí nejsou. Proč?

Jsem Čech. Mám rád českou kulturu a tedy i české písničky zpívané česky. Přesto každou chvíli se mi stane, že v televizi, v rádiu či na internetu slyším o nějakém zpěvákovi či skupině, které, ačkoliv jsou naši domácí, tak zpívají většinou anglicky. Pamatuji si dokonce, že když dávali „Česko hledá superstar“, tak tam mnozí soutěžící začínali právě s nějakou anglicky zpívanou písní. Jenže takovíto zpěváci zkrátka moje sympatie nemají. Pokud jste Čech, který má talent, měli byste obohacovat právě naší českou kulturu. Myslím si, že anglosaská kultura je bohatá dost. Proč ji máme obohacovat i my Češi?

A navíc, myslí si ten český zpěvák zpívající anglicky, že vůbec má ten správný anglický přízvuk? Já osobně bych si s tím tedy jistý nebyl. A proto, kdybych ten talent měl (jako že ho asi nemám), tak bych se snažil zpívat hlavně česky. Chtěl bych, aby mi tomu, o čem zpívám tady všichni rozuměli. A také bych měl jistotu, že mám ten přízvuk správný.

Proto bych chtěl vyzvat všechny naše začínající zpěváky, aby i přesto, že se jim třeba líbí anglosaská kultura, tak aby se soustředili na to, co jim zřejmě půjde nejlépe. A to jejich mateřský jazyk.

 

Související články:

Proč nemám rád vychechtané sitcomy

Talent Country Radia

Rubrika: myšlenky

Autor: Libor Čermák | sobota 10.1.2015 14:51 | karma článku: 28,39 | přečteno: 1681x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88