Čemu pomůže hromadné vniknutí do Oblasti 51?

V září 2019 se prý milion lidí chystá hromadně vniknout do tajuplné Oblasti 51. Jako aktivní záhadolog si ale nemyslím, že se jim zde podaří nalézt mimozemšťany. Ale myslím si, že k něčemu by to přeci jen mohlo být dobré.

O chystané akci "Storm Area 51", která byla původně spíše recesí, se můžete dozvědět například z článku: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-armada-mimozemsky-zivot-oblast-51-mimozemsky-zivot-mimozemstan-spojene-staty-udalost-facebook.A190716_111331_zahranicni_dtt.

I kdyby se celá akce nakonec povedla, a těch milion lidí, které se odhodlají vydat do hloubi tajuplné Oblasti 51 v Nevadě, se k tomuto činu skutečně odhodlalo, nemyslím si, že by tam našli, to, co tam budou chtít najít. Tedy schované mimozemšťany a havarované létající talíře. Důvod je prostý. "Storm Area 51" se má uskutečnit až v druhé půlce září a do té doby má armáda Spojených států amerických dostatek času na to, aby vše, co nemají spatřit oči veřejnosti, přestěhovala někam jinam. USA přeci nemají jenom Oblast 51, ale podobných základen je tam mnohem víc (viz můj článek "Na kterých amerických základnách můžou ukrývat UFO?"). Podle mého názoru, aby taková akce byla úspěšná, musela by se uskutečnit hned teď a ne s ní čekat až dva měsíce. Nicméně si ale myslím, že určité pozitivní věci by mohla přinést.

O tom, že UFO je naprosto reálný fenomén, nepochybuji. Přesvědčil se o tom přeci už každý, kdo se s tímto jevem tváří k tvář setkal anebo i ten, kdo se tímto jevem nepředpojatě badatelsky zabývá. UFO a i ti, co ho řídí, jsou tu na zemi už od nejstarších dob. Můžeme se s tím setkat už v pravěku na jeskynních a skalních kresbách. Můžeme se s tím setkat i ve starověku, a to například v pověstech a náboženských spisech, kde jsou z nedostatku vědeckých a technických znalostí tehdejších lidí považovány za bohy či boží posly (Bible, Korán, Mahábhárata, antická, sumerská, egyptská, indická, severská, polynéská, indiánská a další mytologie). Můžeme se s UFO setkat i ve středověku, kde je o nich celá řada zpráv v kronikách anebo v pohádkách a pověstech o zjevení draků, čertů, bludiček a dalších podobných bytostech a dalších jevech. A v novověku jsou to četná pozorování UFO nejrůznějšího druhu, jak běžnými lidmi, tak vojáky, politiky i vědci. Tolik je svědectví, že jen jedině hlupák si může naivně myslet, že nic takového jako je UFO neexistuje.

Ale i tak existuje mnoho lidí, kteří si něco takového jako existence UFO nechtějí připustit. Ať už z nějakých náboženských nebo naopak z nějakých materialistických důvodů. A právě pro ně a pro jejich myšlení by mohly být užitečné takovéto hromadné akce typu "Storm Area 51". Aby se nad svým myšlením trochu zamysleli. Aby viděli, kolik lidí s nimi nesouhlasí a aby viděli, že lidi už nemají vůči tomuto jevu tak hromadně uzavřené myšlení, jak by si skeptici přáli.

A tak si myslím, že jedinou pozitivní věc, kterou může "Storm Area 51" vyvolat bude především opětovný zvýšený zájem veřejnosti o UFO a podobné jevy. A jako aktivní záhadolog, tak zvýšený zájem veřejnosti o záhady vždycky rád přivítám. 

Související články:

Co mají společného černé projekty a archeoastronautické záhady? Možná hodně.

Kolik UFO už bylo pozorováno ve světě?

Na kterých amerických základnách můžou ukrývat UFO?

K čemu slouží Oblast 51?

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 18.7.2019 7:41 | karma článku: 15,49 | přečteno: 1124x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88