Čaputku fakt Slovákům nezávidím!

Vítězná prezidentská kandidátka na Slovensku prohlásila, že prý chce sjednocovat. Aha. Já tedy osobně nemám z ničho tak velké obavy, jako když nějaký kandidát a zvlášť ten napojený na sorosovce, prohlásí, že chce sjednocovat lidi.

Nejprve se vás, milí čtenáři zeptám: Myslíte si, že když u nás vládli komunisti, že ti nechtěli lidi v našem státě sjednocovat? Samozřejmě, že chtěli! A šli na to velmi zajímavým způsobem. Každého, kdo s nimi nesouhlasil, se snažili nějak sankciovat. Například od zákazu vykonávat své zaměstnání až po tresty odnětí svobody. A to ještě nemluvím o tom, co se tu dělo v 50. letech. Zkrátka a dobře, kdo nechtěl pochlebovat tehdejší vládnoucí ideologii, tak samozřejmě pro ně rozděloval lidi. To bylo panečku spojování společnosti!

A tak i dnes, když nějaký politik o sobě prohlásí, že chce lidi sjednocovat, začínám mít vážné obavy, jak. Většina politiků se totiž i dnes na svá místa dostala díky nějaké politické ideologii. A to včetně i takových ideologií, se kterou nemusíte zrovna dvakrát souhlasit. V mém případě ideologii mutikulturalistickou. To je ideologie, se kterou třeba já vůbec nesouhlasím. A teď nějaký politik vyznávající multikulturalismus prohlásí, že chce lidi spojovat. Co to ve své podstatě znamená? Že dotyčný politik chce, aby jeho milovaná ideologie se stala alfou a omegou pro všechny ve společnosti. A tím chce prý ty lidi spojit.  Při takovýmto lidispojujujícím prohlášení politika vyznávajícího multikulturalismus pak vždy mám velké obavy, abych pak například nemusel mít povinně respekt například i k takovým kulturám, které tu svou kulturu a náboženství považují za nadřazenou té naší. Běda mi pak jistě, kdybych se tomu chtěl bránit a nechtěl bych mít vůči takovýmto lidem s nadřazeneckými myšlenkami respekt.

Také bychom se měli pokaždé podívat na také na to, zda náhodou ta jeho ideologie, kterou politik vyznává, nechce něco jiným lidem zakazovat, například v tom smyslu, že chce kontrolovat sociální sítě a jiné internetové stránky, aby tam náhodou někdo nenapsal něco, co by zrovna s tou politikem vyznávanou ideologií nemuselo být tak úplně v souladu.

Už rozumíte tomu, co chci říci? Každý politik, který o sobě prohlašuje, že chce lidi spojovat, neprojevuje nic jiného než pokrytectví. Protože za tím jeho kýženým spojováním se nenalézá nic jiného než touha o ovládnutí společnosti tou svou milovanou ideologií. A tím pádem konec svobody slova pro lidi jiných názorů. Proto děkuji a říkám, že na politiky, kteří tvrdí, že chtějí lidi spojovat, bychom si měli dávat co nejbedlivější pozor. A zvlášť když to jsou stoupenci bezbřehého multikulturalismu, který nemá zábrany ani před nebezpečnými nadřazeneckými kulturami, které se na nás v poslední době skutečně valí.

Proto vždy raději budu důvěřovat takovému prezidentovi republiky, o kterém se povídá, že naši společnost rozděluje. A to proto, že tímto svým rozdělováním vlastně má větší úctu k pluralitě názorů než ten, kdo by ji chtěl sjednocovat jen a pouze na základě jedné jediné pro něj platné ideologie.

Související články:

Je Čaputová nadějí i pro běžné lidi? Pro mne není!

Pokud bych měl propagovat neomarxistická témata, tížilo by mne svědomí!

Kdo, že jsou největší hrdinové dnešní doby? Cenzoři?

Víte, o co mi jde? O zachování demokracie a svobody slova v Česku!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | pondělí 1.4.2019 6:39 | karma článku: 41,92 | přečteno: 2541x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88