Byl i Stalin jedním z Nostradamových antikristů?

Nostradamus, který žil v 16. století, údajně předpověděl tři tzv. antikristy. A docela přesně je tehdy i pojmenoval. První se měl jmenovat „Napaulon Roy“, druhý „Hister“ a třetí „Mabus“. 

„Napaulon Roy“ by měl být Napoleon Bonaparte, člověk, jenž na přelomu 18. a 19. století stál za napoleonskými válkami. V 16. století docela zajímavá trefa na jméno člověka žijícího o více než dvě století později. Nemyslíte? Totéž se dá říci i o druhém Nostradamově antikristu zvaném „Hister“. V něm slyšíme jméno Adolfa Hitlera, člověka jenž stál za 2. světovou válkou. Zda a kdy přijde třetí antikrist jménem „Mabus“, je v tuto chvíli zatím ještě ve hvězdách. Spekulacím, kdo by to mohl být, ale není určen tento článek, ale i tak bych chtěl podotknout, že prostřední tři písmena „-abu-“ jsou častým jménem u Arabů. Já bych se však chtěl vrátit k tomu druhému antikristovi – k „Histerovi“.

Jméno Hitler, to ve slově „Hister“ skutečně slyšíme. Ale co tam dělá to „s“, na které navíc navazuje „t“? Nechtěl nám Nostradamus říci, že tímto druhým antikristem by mohli být ve skutečnosti dokonce lidé dva? V té samé době totiž panoval v Sovětském svazu diktátor Josif Vissarionovič Stalin, o kterém někteří historici soudí, že za dobu svého neomezeného vládnutí má přímo či nepřímo na svědomí víc občanů Sovětského svazu, než kolik jich bylo zabito za 2. světové války. Schoval tedy Nostradamus do jména druhého antikrista kromě Hitlera i tohoto sovětského komunistického diktátora - Stalina?

 

Použitý obrázek a zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Josif_Vissarionovi%C4%8D_Stalin

Související články:

Měli autoři Návštěvníků předtuchu Sametové revoluce?

To je datum! Jako pro teroristy.

Rubrika: záhady

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | čtvrtek 7.5.2015 6:23 | karma článku: 20,26 | přečteno: 1498x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88