Byl by zákaz islámu omezením náboženské svobody?

V souvislosti s nebezpečím islamizace Evropy se občas začíná diskutovat i o případném zákazu islámu. Možná, že sluníčkáři by začali pokřikovat, že by šlo o omezování náboženské svobody. Ale…

Proč bych já neměl problém s případným zákazem islámu? Rozhodně to není pro to, že bych chtěl omezovat něčí náboženskou svobodu. Bylo by naopak proto, že omezování náboženských svobod nechci. Nechci, aby se například křesťané, buddhisté, židé a věřící dalších neislámských náboženství museli přizpůsobovat tomu, že nějací muslimové jsou urážliví a chtějí dosáhnout celkového vítězství Alláha nad světem. A také proto, že muslimové považují jiná náboženství než islám za něco podřadného. Nechci také, aby se do Evropy dostávaly takové chuťovky jako je nelidské právo šaria, ponižování žen a další.

A právě z těchto důvodů souhlasím klidně i s tím, aby byl nějak islám v Evropě omezován či přímo zakázán, neboť se jedná o ideologii potlačující práva a svobodu lidí. A co oni věřící islámu? Museli by si pak zoufat? Vůbec ne! Vždyť kromě islámu existuje tolik zajímavých náboženství, že si můžou vybírat. Například nedávno se vyjádřil jeden nejmenovaný český teolog se sympatiemi k islámu, že jsou přeci i „jiné cesty k Bohu“. Vždyť by ho tak mohli muslimové vyslyšet. Stačilo by jim například konvertovat od islámu třeba ke křesťanství, k buddhismu i jinam. A už zas by mohli nábožensky žít nějakou tou jinou cestou. Sice by na místo nenávisti k jinověrcům žili láskou k bližnímu nebo touhou po osvíceném probuzení. Ale o tom by přeci náboženské filozofie měly být. Aby svět ovládla láska, mír a porozumění mezi lidmi. A nikoliv ta jejich slavná náboženská nenávist k jinověrcům, která se svými kritiky bojuje pomocí nejrůznějších fatev a svatých válek džihádů. Islám rozhodně není náboženství, které naše už tak zlem zaneřáděná planetární civilizace potřebuje.  

Související články:

Mohamedův Alláh nebyl žádný bůh, ale mimozemšťan

Stydím se za občankáře.cz

Co je větší zlo. Islamismus nebo lord Voldemort?

Multikulturisté nám zase chtějí potlačovat vánoce

Rubrika: NE islamizaci Evropy

Autor: Libor Čermák | sobota 26.12.2015 12:41 | karma článku: 39,62 | přečteno: 1979x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,55

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88