Black lives matter nemá s bojem proti rasismu nic společného. Spíš naopak.

Když sleduji pochybné aktivity Black lives matter v USA, musím říci, že to s nějakým bojem proti rasismu nemá nic společného. Proč? Protože rozdělují lidi na bílé, černé a další. A rozdělování lidí na rasy to jako není rasismus?

V posledních týdnech v některých amerických městech se začaly dít neuvěřitelné události. Američtí sluníčkáři a lidé tmavší barvy kůže vytvořili zvláštní aktivizmus zvaný "Black lives matter", aby se aktivizovali proti lidem europoidního původu. A prý je to dokonce i jakýsi boj proti rasismu. Co prosím? Tohle mi za boj proti rasismu nepřipadá ani náhodou.

Ano, jsem proto, aby se s rasismem bojovalo. Ale s rasismem opravdovým, takovým, když kdekoliv a kdokoliv na světě začne lidi rozlišovat na základě barvy kůže. A to ať pozitivně nebo negativně. A tak jsem zásadně proti tomu, aby se s rasismem bojovalo takovým způsobem, jako to v USA dělají aktivisti Black lives matter. Pokud někdo začne lidi preferovat a naopak odsuzovat, a to především na základě barvy kůže, nemá to se skutečným bojem proti rasismu nic společného!

Proto věřím, že ti lidé, kteří skutečně chtějí bojovat proti rasismu, a to skutečně kdekoliv na světě, nebudou chtít lidi rozlišovat na základě jejich barvy kůže, ale podle vnitřních vlastností každého jednotlivce.  Zda dotyčný žije či nežije poctivě, zda dělá nějakou užitečnou práci pro společnost, zda bezdůvodně neparazituje na sociálních dávkách či zda nepropadl nějakým šovinistickým a nadřazeneckým ideologiím včetně těch náboženských.

Pane prezidente Donalde Trumpe a vaše administrativo, v této nelehké situaci jsem na vaší straně. A věřím, že se vám problém rasismu podaří vyřešit právě takto, jak jsem uvedl v předešlém odstavci a v předešlém článku Rozdělujme se pouze na slušné a neslušné, a nikoliv na rasy, menšiny a většiny!. Protože jinak se světový vývoj v této oblasti určitě nevydá tím správným směrem a může to jednou zase skončit dost špatně.

Autor: Libor Čermák | pondělí 29.6.2020 13:35 | karma článku: 38,34 | přečteno: 1198x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88