Autoři příběhů by se měli postavit proti ideologii genderismu-multikulturalismu

Genderismus-multikulturalismus představuje v současné době největší ohrožení svobody slova. A ohrožuje i literární tvorbu, zvláště chlapeckou, protože jí chce přikazovat, jak má správně ideologicky vypadat dobová prezentace.

Má nám někdo ze shora předepisovat dobovou prezentaci toho, jak mají správně ideologicky vypadat literární a filmová díla? Já osobně jsem velkým nepřítelem takovéhoto ideologického předepisování. Já jsem vyrostl na chlapecké literatuře, například na foglarovkách. A jsem tak přesvědčený, že hlavními hrdiny chlapecké literatury mají být především kluci a hrdinkami dívčí literatury zas holky.

Do toho všeho se nám ještě páni ideologové snaží propašovat například různé národností, náboženské a další kolikrát až pochybné menšiny, které by podle nich též měly být zahrnuty do takovýchto děl (viz "Budou nám neomarxismus vnucovat ve filmech a seriálech?"). Celé mi to připomíná dobu totality, kde také nebyla mezi těmi nahoře v oblibě taková díla, ve kterých autor nějakým způsobem nezmínil "krásu" tehdejší socialistické společnosti.

A víte, co se stalo po Sametové revoluci? Právě ty knihy, které byly socialistickými ideology prohlášeny za závadné, se pak najednou staly těmi nejoblíbenějšími. A jsem přesvědčen, že až to genderisticko-multikulturalistické šílenství jednou skončí, stejně tomu bude i u knih, o kterých je dnes prohlašováno, že jsou z hlediska těchto ideologií závadné.

Zkrátka a dobře, milí autoři nejrůznějších příběhů. Ať už píšete pro široké vrstvy někde v televizi nebo jen pro úzký okruh někde na internetu. Doufám, že ještě pořád věříte, že máme svobodu a demokracii a že si každý autor může psát takové příběhy, jak to hlavně cítí on, a nikoliv nějaký ideolog. Proto se nenechte nějakými takovýmito ideology ovlivňovat a pište si tak, jak vám zobák narostl." Já si také píšu na internetové příběhy viz můj článek "O razítko "genderově vyvážené" fakt nestojím". A kdyby mi někdo řekl, že ty mé příběhy jsou v pořádku vzhledem ke genderové a multikulturní ideologii, asi by mne naštval víc, než kdyby horoval za to, že v pořádku nejsou a chtěl je proto zakázat. Já totiž ani genderismu ani multikulturalismu sloužit nechci.

zdroj: https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/218411000371030/video/653636?fbclid=IwAR2rTf-WgTlO6_Jb5SbqEAPe90n-XiTjs3D-U5NQWrHi2cZG7fZ-13U4pX8

Související články:

Přístup k některým spisovatelům je barometrem stavu svobody a demokracie ve společnosti

"Maminko, já propadám z genderismu-multikulturalismu"

Budou nám neomarxismus vnucovat ve filmech a seriálech?

O razítko "genderově vyvážené" fakt nestojím (genderový rozbor mých příběhů pro děti, které mám na internetu)

V čem česká televizní tvorba pro děti a mládež silně pokulhává?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | úterý 13.11.2018 10:45 | karma článku: 31,40 | přečteno: 727x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88