Antimuslimové, nechovejte se prosím jako muslimové

Byla by velká škoda, kdyby nálada v naší společnosti k muslimským uprchlíkům se začala obracet v jejich prospěch jenom proto, že nějací antimuslimové začnou na svých shromážděních dělat extempore.

Jsem velice rád, že žiji ve společnosti, která je tolerantní k většině velkých náboženství, tedy ke křesťanství, buddhismu, hinduismu a judaismu. To protože všechna tyto náboženství jsou vírami míru, tolerance a lásky k bližnímu. Ale nevypsal jsem tam islám, protože o tom se to bohužel říci nedá. Jak to jejich samotní představitele tvrdí, je to náboženství nikoliv míru, ale boje. A kromě toho je to také náboženství, které si o sobě myslí, že je nadřazeno nad ostatní podobně, jako si to o sobě mysleli němečtí nacisté za 2. světové války (s tím rozdílem že místo rasy jde tentokrát o náboženství). Jinověrci ani nevěrci nemají u něj mít žádný respekt nebo jsou ponižováni. Osobně nevidím důvod, proč bych měl být tolerantní k netolerantním. Proč bych se měl poddávat a padat na držku před nějakým cizáckým náboženstvím, kvůli tomu, že je urážlivé a netolerantní vůči víře mé a dalším mě sympatickým vírám a které by chtělo, abych se i já se poddal jejich pochybné kultuře. Muslimové by nám nemuslimům chtěli nejraději diktovat i to, co máme a nemáme jíst, jak se máme a nemáme oblékat nebo co máme a nemáme doma chovat za zvířata. A to zdaleka není všechno. Ale k tomu, kdo chce něco diktovat mne, nebudu tolerantní ani já. Místo toho bych nejraději prohlásil, že islám je největší sektou na světě, to protože podle mne má všechny vlastnosti sekty. Například pronásleduje své odpadlíky, kterým hrozí prý až smrt. A hlavně je známo, že islámský stát popravuje své protivníky, a to kolikrát naprosto nehumánním způsobem. Takovým, jaký nepatří do 21. století.

V Evropě, pokud vím, je trest smrti z humanitárních důvodů a z důvodu možného justičního omylu už dávno zrušený. A teď se najednou objeví někdo na protiislámské demonstraci ze šibenicemi. Vážení odpůrci islámu. Vím, že máte podobné starosti jako já, aby se tato supersekta nezačala v Česku rozmáhat. I já si to nepřeji. Proto by bylo dobré, aby si všichni antimuslimové  začali dávat pozor, aby je nezačaly brát takovéto podobné manýry, jako muslimy, že by chtěli někoho popravovat. Jednat jako podle pravidel hry islámistů, tedy šířit strach, by v tento moment byl podle mého názoru ten nejhorší možný tah. Ukažme, že nejsme jako oni. A proti islámu bojujme hlavně hlavou, slovy, informacemi, správnými zákony a sympatiemi k nemuslimským náboženstvím a filozofiím.

Na islámské fundamentalisty bych nasadil mimozemšťany

Je třeba hledat spojnice mezi náboženskými směry

Jak omezit šíření radikálního islámu v západním světě?

Je třeba bojovat proti muslimské urážlivosti

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Čermák | sobota 4.7.2015 8:10 | karma článku: 25,12 | přečteno: 797x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88