A to nepřítelství mezi Ruskem a USA být jako musí?

Donald Trump se s Vladimírem Putinem snaží dohodnout. Dokonce ho pozval do Bílého domu. Ale jak jsem slyšel, jsou lidé, kteří si nějakou dohodu mezi USA a Ruskem nepřejí. Jako by si přáli, aby toto nepřátelství trvalo i nadále.

Vážení čtenáři, napadá vás něco o tom, jaký smysl by jako mělo mít pro naši planetární civilizaci nepřátelství mezi USA a západem na jedné straně a Ruskem na druhé straně? To mělo možná nějaký smysl v době, kdy byla studená válka. To šlo o dva znepřátelené režimy na bázi ideologie. V jednom bloku byla demokracie a svoboda slova a ve druhém bloku byla tvrdá totalita.

Jenže dnes je přeci úplně jiná situace. Jak v USA, tak v Rusku jsou svobodně lidmi zvolení jak prezidenti, tak parlamenty. Takže jestli to má být opět souboj politických ideologií, tak jakých? Já jsem člověk, který nemá rád války. Já jsem člověk, který by chtěl, aby na celé planetě zavládl klid a mír. Tak to teď, když v naší křesťanské části pozemské civilizace vymizelo ono ideologické rozdělení ze studené války, tak si místo toho najednou budeme hrát na ega vůdců?

Jestliže si někdo myslí, že ega nějakých vůdců jsou pro vývoj naší planetární civilizace důležitější než klid a mír mezi lidmi a národy, tak ať se na mne nezlobí, ale naší pozemskou civilizaci obrací někam zpět. A nebo ji oslabuje proti jinému nepříteli, o kterém se zmíním za chvíli. Proto bych chtěl vyzvat Donalda Trumpa, ať se nenechá ovlivňovat nějakými "ilumináty", kteří by si přáli, aby se to nepřátelství mezi oběma velmocemi neuklidňovalo. A místo toho ať se i nadále snaží mezi oběma velmocemi spustit dialog, který toto nepřátelství jednou a pro vždy ukončí. Jsem přesvědčen, že až se na sebe Rusko a USA nebudou dívat jako nepřátelé, bude to jistě velký krok pro celou naši křesťanskou část pozemské civilizace.

Společně budou podle mého názoru silnější, A to právě v době, kdy si na naší část civiliazce brousí zuby nadřazenecká válkomilná politicko-náboženská ideologie odněkud z jihovýchodu, jejímž hlavním cílem je její náboženské i politické vítezsví nad světem. Pochopme to a udělejme vše proto, abychom proti něčemu takovému spojili svoje síly a aby to jejich kýžené nábožensko-politické vítězství nad světem nikdy v budoucnosti naší planety nenastalo. Je to jistě důležitější, než nějaké škádlicí hašteření mezi dvěma světovými velmoci, které nás jen oslabuje.

Autor: Libor Čermák | pátek 20.7.2018 14:19 | karma článku: 37,69 | přečteno: 1036x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,54

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88