A další zprávy o nových obrazcích v obilí

Jsem rád, že díky internetu můžu přinášet nejčerstvější zprávy o nových obrazcích v obilí. Kdyby nebylo internetu, určitě bych se o nich dozvěděl až někdy na konci léta a o některých snad ani vůbec. Ale takhle nejen, že se o nich dozvím hned, ale můžu o nich informovat dále a díky tomu i zvyšovat povědomí lidí o tomto zajímavém jevu.

Osmnáctý anglický obrazec letošní sezony se objevil 3. června 2009 u obce Yatesbury v hrabství Wiltshire, a to kousek od místa, které se nazývá Little London. Zobrazuje jakousi vážku. (viz Little London, nr Yatesbury ). I když to na první pohled vypadá jako docela složitý obrazec, já si v tomto případě myslím, že zde nejspíš půjde o podvod. Když vidím letecké snímky tohoto obrazce, tak jsou na první pohled vidět neostré, dalo by se říci, i křivé okraje. Navíc mi pravá strana vážky připadá větší než ta levá. Mám z toho zcela jiný pocit, než jaký jsem měl například u takové medúzy z minulého dílu. (Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii).

Dopsáno dodatečně: Dnes 12. června 2009 se vedle tohoto obrazce objevil druhý a ještě složitější, ovšem domnívám se, že je ze stejné dílny jako ten první. 

 

K dalšímu novému obrazci v obilí se přesuňme více na severovýchod k městu Swindon. Zde se totiž nalézá městečko Chiseldon. Tady se totiž 5. června 2009 poblíž silnice spojující Chiseldon s Marlborough objevil další obrazec. Ten se nalézá poblíž dvou menších remízků a má tvar třech propletených kruhů, které uprostřed tvoří vrtuli. Co mne u tohoto obrazce překvapilo, byly nádherné víry obilí, které tvořily středy jednotlivých kruhů. Proto doporučuji kliknout na následující odkaz na cropcircleconnectoru a tyto detaily si prohlédnout. Rozhodně z nich nemám pocit, že by vznikly podupáním nějakého obilného vandala.

 

Jubilejním dvacátým anglickým obrazcem v obilí se může pochlubit Bishop Cannings. Není to však letos poprvé. Jak jsem psal v dílu „Tajemné agrosymboly vstoupily do letošní druhé fáze,“ první zdejší obrazec vznikl již 24. května. Tento nový obrazec z 8. června se však nalézá asi o kilometr severněji, a to poblíž silnice spojující Avebury a Devizes. Má tvar třech rybiček, které obklopuje věnec z různě velkých kroužků. Kdo se chce na tento zajímavý obrazec podívat podrobněji, může na jeho stránce Bishop Cannings.

 

Jak to někdy bývá, tak se o novém obrazci dozvíme až se zpožděním. Tak se to také stalo v Hesensku ve Spolkové republice Německo. Začátkem června se totiž objevila zpráva, že již 1. května 2009 se v poli s řepkou objevil první německý obrazec u Wattenbachu. Znalci keltské religionistiky teď jistě zbystří, neboť první květen je známý jako keltský svátek Beltine, jehož bráškové Lugnasad, Samain a Imbolc byly svátky, které naši předkové slavívali každých čtvrt roku. Je snad tedy náhoda, že zrovna tento beltainový obrazec měl tvar jakého si čtyřlístku?

 

Poslední dva obrazce, o kterých bych se v tomto díle rád rozepsal, se nalézají v Itálii. Zde bych se měl zmínit, že o prvním letošním italském obrazci, o kterém máme podrobnější informace, jsem se zmiňoval již posledně, v díle Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii.Další obrazec vznikl mezi 1 – 5 červnem 2009 v poli s ječmenem u Monteiasi poblíž Taranta na jihu Apeninského poloostrova. Jeho tvar jsou čtyři půlměsíčky s centrálními kroužky a nalézá se na zajímavém políčku obklopeném málo hustým lesíkem. Podrobně se o něm můžete dozvědět zde

 

A třetí italským obrazcem se může pochlubit Nonantola u Modeny. Tento obrazec, vznikl mezi 7. – 10. červnem 2009 a bohužel ještě o něm není tolik informací, abych se mu mohl věnovat více podrobněji. Ale jedné zajímavosti jsem si zde všiml i já. A to, když jsem si všechny nové obrazce vynesl na svojí mapu letošních agrosymbolů. Všiml jsem si toho, že všechny tři italské obrazce vlastně vytvoří přímku, která se táhne podél Apeninským poloostrovem. A co víc, když si ji prodloužíme, dostali bychom se po ní až do jihozápadní Anglie, kde tradičně, jak čtenáři mého seriálu jistě dobře vědí, vzniká nejvíc agrosymbolů na světě. 

 Zdroj:

 www.cropcircleconnector.com

 www.cropcircle-archive.com

http://www.cropfiles.it/cropcircles2009.html

www.kornkreise-forschung.de 

 

Související články:

4. díl : Záhadné agrosymboly: už nejen v Anglii        

3. díl: Tajemné agrosymboly vstoupily do letošní druhé fáze

2.díl: Jarním kruhům v obilí dominuje řepka

1.díl: Šokující start letošní sezony agrosymbolů

seriál Kruhy v obilí - rok 2008

Autor: Libor Čermák | pátek 12.6.2009 11:07 | karma článku: 19,84 | přečteno: 2928x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53

Libor Čermák

Indián v Roswellu

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88