Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co proti té EU vlastně komouši mají?

Komunisté patří k nejhlasitějším a nejzatvrzelejším odpůrcům EU. Ta se přitom v současnosti ubírá směrem, který by jim nemusel být až tak proti srsti. A občas dokonce podniká kroky, kterým by mohli i nadšeně zatleskat.

Mezi ně patří například předloňské pozvání palestinská teroristky Leila Khaledové na půdu Evropského parlamentu (podrobnosti zde). Komouši nepochybně zamačkávali slzu nostalgie při vzpomínce na doby, kdy i oni sami takto přijímali palestinské i jiné teroristy a společně se radovali nad tím, jakou ránu tím zasadili světovému imperialismu. Boj proti němu samozřejmě něco stál, a tak teroristy podporovali také finančně. Pochopitelně, že to nedávali ze svého. K tomu sloužily všelijaké dobrovolně-povinné „fondy solidarity“. A současná EU? Ta je ve finanční podpoře palestinských teroristů a jejich rodin napodobuje, jak se lze dočíst například zde, nebo jak o tom pojednává paní Zbavitelová zde.

 Komunistická srdíčka nepochybně radostí zaplesala také vloni, když vrchní europapaláš J. C. Juncker odhaloval v Trevíru sochu Karla Marxe (zde). Bylo to poprvé po téměř 30 letech, co se mohli tetelit blahem při odhalování sochy některé ze svých model. Zaplacenou jen tak mimochodem z čínských peněz. Té samé Číny, jejíž název je v některých našich kruzích povoleno vyslovit snad jen za doprovodu zřetelného odplivnutí si. Shodou okolností se z těchto kruhů obvykle rekrutují i ti největší eurofanatici. Jak se asi vyrovnávají s faktem, že jimi zbožňovaná evropská ikona odhaluje sochu placenou někým tak zavrženíhodným?

Ale zpět k tématu. Kromě některých symbolických a zároveň signifikantních kroků lze vysledovat i podobnosti ideologické. Třeba takový multikulturalismus, jako jeden ze „zlatých hřebů“ současné progresivistické evropské politiky, není nepodobný komunisty vyznávanému „proletářskému internacionalismu“. Tedy když si odmyslíme to adjektivum. Oba tyto principy mají také společného nepřítele – nacionalismus. Jen s tím rozdílem, že ten komoušský má přívlastek „buržoazní“.

S vedením současné EU spojuje komunisty také „neláska“ k USA. Evropskou vrchností špatně skrývaná, zatímco komouši se odporem k této mocnosti netají. I když to je poměrně nová záležitost, protože dokud měli Američané toho „správného“ prezidenta, tak si s nimi vedení EU docela notovalo. Při setkáních s Barackem Obamou se vítali dokonce tak nadšeně, že nebylo daleko k „brežnevovsko-honeckerovským hubanům“.

Kdo chtěl být za vlády komunistů v nějaké důležité politické funkci, nebo na vyšší pracovní pozici, musel být především dobrý soudruh. Ani v tomto principu by jim neměla být současná EU až tak cizí. Třeba požadavky na člena Evropské komise zní podle Lisabonské smlouvy takto: „Členové Komise jsou vybíráni podle celkové způsobilosti a evropanství z osob, které poskytují veškeré záruky nezávislosti.“. Jinak řečeno v Evropské komisi mohou sedět jen spolehliví a uvědomělí „eurosoudruzi“.

Ono by se těch styčných bodů mezi současnou EU a komoušema našlo mnohem víc. Připomeňme třeba ještě úsilí vymývat dětem už od útlého věku mozek. Komunisté do nich cpali svoje rudé pohádky, současní evropští progresivisté pak europropagandu, multikulturalismus, genderismus a podobné fantasmagorie. Ti první v tom moc úspěšní nebyli, protože většina rodičů naštěstí svoje děti před výplachem mozku uchránila. Což je zároveň nadějí, že snad pohoří i dnešní „mozkovyplachovači“. 

Vzhledem k nepřehlédnutelným analogiím a vyznávání obdobných principů je na místě otázka, proč se vlastně komunisté proti současné EU tak vymezují. Její současné směřování jim totiž musí být rozhodně mnohem bližší než politika, kterou uplatňuje Moskva, ke které se naopak nekriticky lísají. Jak si asi ve svých rudých myslích zdůvodňují, že drží palce režimu, kterému je úplně ukradená nějaká sociální spravedlnost, stejně jako práva dělníků, rolníků a pracující inteligence? A jak se vyrovnávají třeba s tím, že vůdce Ruska Vladimír Putin si dovoluje kritizovat jejich největší modlu (větší než soudruh Marx) soudruha Lenina (zde)? No nemají v tom ti členové fanklubu rudé pěticípky trochu hokej?

Autor: Kateřina Lhotská | sobota 23.2.2019 18:01 | karma článku: 30,70 | přečteno: 989x
  • Další články autora

Kateřina Lhotská

Feministky nesnáší úspěšné ženy

Víte, co mají společného Miroslava Němcová a Daniela Kovářová? Jednak jsou obě senátorkami a jednak byly obě označeny za „strážkyně patriarchátu“. Za to první vděčí voličům, za to druhé feministkám.

8.9.2023 v 9:01 | Karma: 45,88 | Přečteno: 7908x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Klimatická hysterie a klimatická rozvážnost

Všimli jste si, kolik v souvislosti se změnami klimatu přibývá poslední dobou radikalismu a hysterie? A racionální a klidná argumentace se naopak vytrácí? Přitom jde o tak závažné téma, že zachování si chladné hlavy je nezbytnost.

25.8.2023 v 9:01 | Karma: 45,90 | Přečteno: 5476x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Kateřina Lhotská

Zaostalí lidé odmítají pokrok

Kolikrát jen jsme podobnou větu slyšeli? Často doplněnou posměškem, že je to stejně naivní a hloupé, jako když kdysi dělníci rozbíjeli stroje, protože jim „braly“ práci. Odmítají však lidé opravdu pokrok? Nebo spíše „pokrok“?

18.8.2023 v 9:01 | Karma: 46,35 | Přečteno: 6205x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Fremr příštím prezidentem?

Aktuální kauza kolem (ne)jmenování Roberta Fremra soudcem Ústavního soudu opětovně otevřela zásadní otázku: „Mají být ti, kteří si příliš zadali s minulým režimem, v doživotní klatbě, nebo mohou být vzati na milost“?

11.8.2023 v 9:01 | Karma: 45,55 | Přečteno: 4570x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Nad inflací není ani zdaleka vyhráno

Po roce a půl klesla inflace pod magickou hranici 10 %. Mohlo by se tedy zdát, že je vyhráno a teď už nás čekají pouze dny zalité Sluncem. To je však zásadní omyl, protože její příčiny přetrvávají.

4.8.2023 v 9:01 | Karma: 40,88 | Přečteno: 953x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik