Bůh ochraňuj Ameriku před Demokraty

Jinak se z United States of America stanou United Socialistic States of America. A zkratka USA se změní na USSA. To když Demokratická strana získá takový podíl na moci, že bude moci uskutečnit svůj program „New Green Deal“.

Jde o záležitost, kterou se snaží tato jedna ze dvou nejsilnějších politických stran USA navázat na program obnovy známý jako „New Deal“, který prosadil prezident Roosevelt po velké hospodářské krizi přelomu 20. a 30. let minulého století. Současní demokratičtí pokrokáři jen do jeho názvu vsunuli slůvko „Green“, aby tak zdůraznili, že nepůjde o jen tak ledajaký hospodářský zázrak, ale o zázrak respektující ekologická volání doby.

Celý program je poměrně rozsáhlý a začal vznikat již před lety. Jak se lze ostatně dočíst třeba zde. Na tomto odkazu se člověk dozví i další informace o tomto výplodu amerických pokrokových myslitelů a nechybí ani seznam popletů, kteří jej podporují. Ve stručnosti jej lze popsat jako směs zelených fantasmagorií a snahy zajistit všechno všem, aniž by přitom museli hnout prstem. A ty největší perly jsou výstižně popsány třeba zde.

Mezi nejpovedenější zelené bludy patří třeba vytvoření bezemisních USSA do roku 2030, čehož chtějí „demokraté“ dosáhnout nejen likvidací všech energetických zdrojů využívajících fosilní paliva, ale třeba i zrušením 99 % všech automobilů. Nebude se ani létat a místo toho mají být USSA protkány sítí tratí, po kterých budou uhánět vysokorychlostní vlaky.

Pokud by se ale někdo domníval, že „špinavé“ energetické zdroje budou nahrazeny třeba bezemisní jadernou energií, tak se hluboce mýlí, protože ty mají být také odstaveny. A veškeré energetické nároky budou uspokojovány jen z obnovitelných a tedy „zelených“ zdrojů. Co jiného by se taky dalo u „Green“ programu čekat, že?

Velké plány mají „demokraté“ i v sociální oblasti. Všichni dostanou všechno, každý bude mít práci a to ne jen tak ledajakou. Stát bude garantovat, že každý bude dostávat takový plat, aby bez problémů uživil rodinu. Samozřejmostí bude dostupné bydlení a „zdravé jídlo“, které ovšem nebude pocházet od „prdících krav“. Chybí zkrátka už jen zakládání jednotných zemědělských družstev a nemusela by se takový program stydět ani komunistická strana.

„Demokraté“ ovšem komunisty překonávají v systému odměňování. Podle komoušů mělo za socíku platit pravidlo „každý podle svých možností, každému podle jeho zásluh“. To se mělo v komunismu změnit na „každý podle svých možností, každému podle jeho potřeb“. „Demokraté“ ve svém programu ovšem slibují, že každý má nárok na příjem bez ohledu na to, zda může, nebo chce pracovat. Jinak řečeno, chtějí odměňovat podle pravidla „každý podle toho, jak se mu chce, každému podle jeho potřeb“. Kam se na to komouši hrabou…

Už z letmého pohledu je zřejmé, že tahle taškařice, a to jak v investiční, tak i v sociální oblasti, by byla sakra drahá. Také se v souvislosti s ní hovoří o zavedení daní z příjmů ve výši 70 % (někde jsem četla dokonce 90 %). A je otázkou, zda by to stačilo. To už ovšem nejsou daně, ale zlodějna.

Nicméně některým pokrokovým miliardářům by to nejspíš nevadilo. Už teď si totiž stěžují, že platí do státní kasy příliš málo (zde). Otázkou ovšem je, zda je to opravdu jejich názor, nebo je k těmto výroků donutila příslušností k pokrokářské „sociální bublině“, kde se zkrátka podobné vystupování očekává. Nejspíš bude správně „b“. Kdyby totiž byli opravdu přesvědčeni o tom, že mají platit daně vyšší, tak jim přeci nikdo nebrání v tom, aby se přestěhovali ze svých luxusních areálů do malého domku na předměstí, do práce nejezdili limuzínou, ale na kole, stravovali se ve „vegáči“ (takový „mekáč“ pro vegany) a takto ušetřené peníze odevzdávali dobrovolně eráru ve jménu budování spravedlivé a pokrokové společnosti.

V souvislosti s programem „New Green Deal“ si člověk musí nutně položit otázku, kde se v „demokratech“ takové nápady berou. Jedna odpověď se nabízí. Celé to vymysleli „agenti republikánů“ v jejich řadách s očekáváním, že se toho „demokraté“ chytnou, začnou to prosazovat a tím se „historicky“ znemožní. Jejich politickým konkurentům tak padne vítězství ve volbách do klína, aniž by utratili jediný dolar za předvolení kampaň.

Jen aby se nepřepočítali. Už Jan Werich říkal: „to je blbý, to se bude líbit“. Ono by se totiž taky mohlo stát, že vzhledem k měnící se etnické struktuře americké společnosti se najde dost lidí, kteří tomuto „zelenému socialistickému ráji“ uvěří a „demokraté“ se doopravdy k moci dostanou. A pokud by pak skutečně začali svůj program uskutečňovat, zbývalo by již jen zvolat „Bůh ochraňuj Ameriku“. Nebo spíše „Bůh ochraňuj svět před Spojeným Socialistickými Státy Americkými“.

Svět by se pak totiž obrátil na ruby. V nejmocnější zemi svobodného světa by bujel ultrasocialismus s prvky komunismu a nejvýznamnější kapitalistickou velmocí světa by se stala komunistická Čína. To jen tak někdo nevymyslí...

Autor: Kateřina Lhotská | sobota 2.3.2019 18:01 | karma článku: 39,96 | přečteno: 2244x
  • Další články autora

Kateřina Lhotská

Pravda je to, čemu věříme

21.6.2024 v 9:02 | Karma: 36,33

Kateřina Lhotská

Danuše porazí Babiše

7.6.2024 v 9:02 | Karma: 39,70

Kateřina Lhotská

Předvolební selanka

31.5.2024 v 9:02 | Karma: 29,97