- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Peruánská kuchyně je velmi rozmanitá a ceny se pohybují od 5s./30kč až do 50s./300 kč. Zatímco já jsem se snažila jíst spíše vegetariánské pokrmy, Primož si naplno užíval různých masných výrobků od kuřete, hovězího až po maso z alpaky. Docela rychle jsme zjistili, že stravování v malých restauracích kde jí místní nás nezabije a ušetří nám hodně peněz (meníčka většinou za 30 – 90 Kč). A i když jsme si někdy zašli do dražších restaurací, vždy jsme se ptali, jestli mají menu turistiko, které v ceně zahrnovalo vydatnou polévku, hlavní chod a někdy dokonce i dezert.
Já jsem na začátku byla hodně nešťastná, když jsem zjistila, že za vegetariánské pokrmy budu muset platit dost často i dvojnásobek. Nakonec jsem si ovšem zvykla na občasné grilované kuře a dokonce jsem zkusila i hovězí Lomo Saltado, které se rychle dostalo na seznam mých oblíbených pokrmů. A zde je na tuto pochoutku recept:
Ingredience:
Návod k přípravě:
V misce smíchejte maso se solí, pepřem a kmínem. Přidejte sójovou omáčka, nechte 5 minut stát. Rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte maso a restujte, dokud se neuvolní šťáva. Přidejte česnek, a opět restujte 1 minutu. Pánev trochu nahněte k ohni a směs pár minut flambujte. Přidejte cibuli a restujte, dokud nezesklovatí, pak přidejte ještě rajčata a papriku. Po pár minutách přidejte sójovou omáčku a pisco/brandy. Přikryjte a vařte, až maso změkne. Pokud je směs příliš suchá, přidejte lžíci octu nebo 2 lžíce vývaru. Dochuťte solí, pepřem a kmínem a posypte petrželí. Podávejte s rýži a hranolkama. (Hranolky můžete přimíchat k směsi i na konci restování, změknou a nasáknou šťávu).
Další články autora |
Alojzov, okres Prostějov
4 572 750 Kč