Kolik lidí ještě musí zemřít, aby si naši „vůdci“ připustili, že jsme ve válce s islámem?

Další lidské životy byly naprosto zbytečně zmařeny tuto středu v Londýně. Krev obětí není jen na rukou jejich vraha...

Londýn 22.března 2017. Další z řady teroristických útoků motivovaných láskou k Alláhovi. Před deseti či dvaceti lety by se snad jednalo o velkou událost, která zasáhne celý svět. V dnešní době je už jen běžná zprávička, která nás nijak nepřekvapí, protože jsme ji v nejrůznějších podobách slyšeli až příliš často. Scénář je stejný jako vždy, tajné služby o útočníkovi věděly, ale nepovažovali ho za bezprostřední nebezpečí. Přední politici útok „tvrdě“ odsoudí. Nezapomenou nám připomenout, že musíme být silní a nesmíme dovolit, aby tyto útoky rozdělily společnost.

Já se však ptám, kolik krve ještě musí být prolito? Kolik nevinných lidí ještě musí zaplatit tu nejvyšší cenu, aby si tyto karikatury vůdců uvědomily, že jsme ve válce a začali nazývat věci pravými jmény. A není to jen válka s jakýmisi islamisty, stoupenci ISIS, kteří jsou prý jen minoritou a s „mírumilovnou“ muslimskou většinou nemají nic společného. Ne, toto je skutečná válka mezi evropskou civilizací postavenou na křesťanských základech a principech svobody, rovnosti a demokracie, proti kultuře, která se od nepaměti snaží šířit svou pravdu mečem a ohněm a slova jako svoboda neumí ani hláskovat.

Ne každý muslim má doma AK-47 nebo slušnou zásobu výbušnin. Ne každý muslim má potřebu šířit teror. Téměř každý muslim ale v tichosti přihlíží a mlčky souhlasí se zlem, kteří jeho bratři ve víře šíří. Pokud je islám mírumilovné náboženství, přívrženci ISIS mu dělají špatné jméno. Jak je tedy možné, že se nikdo z této údajné většiny neozve. Oni by přece měli být ti, kteří se měli ozvou jako první a budou stát v prvních řadách boje proti islámskému teroru. Oni jsou ti, kteří by si měli zamést před vlastním prahem. Dokud se tohle nestane, není možné nikomu z nich věřit a společné soužití je nemožné.

Nezbývá než doufat, že se najde politik natolik odvážný, který se nebude bát říci nahlas pravdu a místo planých proslovů začne konat. Zastaví neřízenou imigraci a bude tvrdě bojovat proti přívržencům zla, ať už se narodili kdekoliv. Smete ISIS i jeho přívrženci z povrchu zemského. Pak se snad nebudeme muset žít ve strachu, zda se večer vrátíme domů. Situace u nás doma možná není ještě tak vážná, ale pokud nezačneme konat, za pár let můžeme být ve stejné situaci jako naši přátelé na západě. A to už bude pozdě.

Autor: Martin Lepka | pátek 24.3.2017 9:25 | karma článku: 39,86 | přečteno: 1597x