A s jarem přijde změna!

Je načase se sebou něco dělat. Přirozeně se tento článek měl objevit hned na nový rok s čerstvě vzedmutou vlnou předsevzetí, ale upřímně, kdo má náladu měnit svůj životní styl, když je za okny -10 stupňů Celsia? Já tedy ne. Dělá mi problém vyjít ven z baráku.

A od toho je tu jaro. Čas prosluněných nadějí a tajících výčitek svědomí. Všechno se probouzí z ledu a dychtí po změně. A stejně tak já! Má vůle je pevná a odhodlání by mohlo lámat skály. Ideální podmínky převrátit svůj život naruby a vyjít vstříc světlým zítřkům.

Takže už žádné poflakování, ponocování, jídlo v jednu ránu, žádné válení se v posteli do jedenácti, pryč s hřešením ve fast foodech! Jen sport, pravidelný pohyb a střídmost v jídle a plnění svých závazků vůči škole, systému a blízkému okolí. A taky bych si konečně mohl udělat prohlídku posilovny, kterou odkládám od doby, kdy jsem slovo posilovna poprvé dokázal vyslovit. Budu jíst hodně zeleniny a ovoce, můj zdravý životní styl dostane zelenou.

Tak, to by byl ve zkratce zběsilý manifest „mé jarní proměny“. Na papíře to vypadá hezky, otázkou zůstavá, co na to realita? No, děti, realita je o trochu méně zářivá, připomíná mi podzim. Předsevzetí se jako uschlé listí snášejí na zem, kde je lidé zašlapou do bláta.

Podobných záchvěvů už jsem měl milion a vždycky vydržely pár týdnů, měsíc maximálně. Pak se vše vrátilo do nezměněných kolejí.

Živě si pamatuji den, kdy jsem heroicky vyběhl z baráku o půl sedmé ráno a ve snaze udržet si kondici se za patnáct minut připlazil zpět uřícený a na pokraji kolapsu. Stále to vidím před očima, ještě teď se mi dělají mžitky.

Přesto naivně doufám, že tentokrát to bude jiné. Že vydržím a opravdu se moje předsevzetí probere k životu. Stane se ze mě ztělesnění zdraví a vitality a budu se cítit skvěle.  A bude.

Můj odpočet trvá, jaro je za chvíli tady, zatím se v mysli připravuji na krutý boj s mým největším nepřítelem a zároveň s největším spojencem – vůlí.  Morálka je dobrá, výzbroj taky. Na ztéééč!

Ale až se někdy v půli jara přistihnu válet se s pytlíkem chipsů na posteli, tak se neznám.

Zahodím ten Satanův pytel skrz okno na trávu a pak..

A pak změny přesunu na léto.

Léto je stejně vhodnější doba...

 

Autor: Štěpán Lenk | neděle 14.2.2010 9:34 | karma článku: 11,73 | přečteno: 1003x
  • Další články autora

Štěpán Lenk

Se Smrtí nebudu kamarád

28.1.2010 v 9:15 | Karma: 10,90

Štěpán Lenk

Vraždící osvěžovač

31.8.2009 v 16:50 | Karma: 33,94

Štěpán Lenk

Legáčkova nejistota

22.6.2009 v 7:45 | Karma: 30,62